EkonomiGündemKültür SanatManşet

DÜNDEN BUGÜNE SANDIKTAKİLER – 2

2013 yılında kurulan S.S. Bodrum Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ilkini 2014 yılında gerçekleştirdiği “Dünden Bugüne Sandıktakiler Sergisi”nin ikincisini Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde açtı.

Sergi açılışını Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt’un gerçekleştirdiği açılışta Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Funda Akçalı serginin aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirildiğini dile getirdi.

Açılışı gerçekleştiren Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt konuşmasında “Begonvil Kadınları artık Bodrumda Bodrumla özdeşleşen kadınlar. Çok değerli ve güzel şeyler yapıyorlar, her biri zaten kendi çapında bir değer. Böyle bir sergiyi açtıkları için ben kendilerine çok teşekkür ediyorum, daha nice sergiler diliyorum” dedi.

Funda AKÇALI “Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak ilgini 2014 yılında gerçekleştirdiğimiz Dünden Bugüne Sandıktakiler Sergisinin ikincisini tekrar sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Burada bizlere büyüklerimizden miras kalan, sandıklarımızdaki çeyizlerimiz, ninelerimizin, dedelerimizin, atalarımızın, el emeği göz nuru eserler var, bizlerin yaptıkları var. Heyecanlıyız, çünkü onlara çok değer veriyoruz, çünkü değerlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Bunlar bizim kültürel varlıklarımız, bu anlamda da bir sosyal fayda sağlayabilirsek, değerlere sahip çıkmayı, kültürümüze sahip çıkmayı gençlerimize de aşılayabilirsek çok mutlu olacağız.” dedi.

Kuruluş felsefesinde yer alan yerel değerlere sahip çıkma ilkesi çerçevesinde geleneksel sanatlarımıza ve değerlerimize sahip çıkmak amacı ile gerçekleştirilen sergide 50-100-200 yıllık tarih kokan el emeği, göz nuru nakışlı örtüler, gömlekler, gelinlikler, kemerler, ev eşyaları sergileniyor.

1800’lerin başından kalma gelin kemeri, 1800’lerin sonundan kalma gelinlik ve daha bir çok özel ve çok nadide eserlerin yanı sıra üzerinde eski Türkçe ile yazılmış 1909 ve 1910 yıllarından kalma “Yaşasın İttihat ve Terakki, “Yaşasın Adalet” yazan bayrağın yer aldığı Sergi açılışına katılan misafirler arasında Meclis Üyesi Dursun Göktepe ve eşi, CHP eski ilçe Bşk Recai Seymen, CHP Bodrum İlçe Yön. Kur üyelerinden Ender  Taşören, Mustafa Yılmaz, ÇYDD Bodrum Şubesi Yönetim kurulu üyeleri, Kadem’den Hilal Karakaş, Ressam Bünyamin Pehlivan, Prof. Dr. Özer Ozankaya ve eşi Filiz Ozankaya, İzmir Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ortakları, Bodrum Sözlü Tarih Grubundan Neşe Gökbel, Bodrum Belediyesi Yazı İşleri Md Zerrin Gürses, Pembegül Yıldız Turan da yer aldı.

Büyük beğeni ile gezilen Sergi 28 Temmuz Pazar akşamına kadar 11.00 – 23.00 saatleri arasında gezilebilir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu