GündemHayatManşet

TÜRK KIZILAY YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Türk Kızılayı Menteşe Şubesi, Kızılay Genel Merkezi tarafından gönderilen kıyma ve kavurmaları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.

Türk Kızılayı Genel Merkezi’nden gönderilen kıyma ve kavurma konserveleri Menteşe ilçe merkezi ve mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdıklarını belirten Türk Kızılayı Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz, “Genel merkezimiz tarafından gönderilen kıyma ve kavurmaları Menteşe Kaymakamlığımız ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızla işbirliği içinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bu kapsamda Menteşe ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi 108 aileye kıyma ve kavurma yardımlarımızı ulaştırdık. Bu süreçteki destekleri için Yönetim Kurulu Üyelerimize,  Muğla Gençlik Merkezi gönüllülerimize ve Türk Kızılay’ı gönüllüsü gençlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Gürbüz, Türk Kızılayı aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıran tüm hayırseverlere teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Türk Kızılayı olarak yardıma muhtaç ailelere  yardım elinizi uzatma gayreti ve çabası gösteriyoruz. Kurban Bayramı’nın bereketini yıl boyu mazlum sofralarına taşıyan Kızılay, Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası vekâlet bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında ise 725 TL olarak açıkladı. Türkiye ile birlikte 51 ülkede milyonlarca ihtiyaç sahibi Kızılay ile Kurban bereketini yaşayacak.

Genel merkezimizden aldığımız bilgiye göre; Yurt içinde kesilen kurban etlerinden elde edilecek kıyma ve kuşbaşı kavurmaları, 800 gramlık, 5 kilogramlık ve 10 kilogramlık kutularda konserve haline getirilecek. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yurt dışında kesimi yapılan kurbanlıkların etleri ise anlık olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 4.500.000 milyon ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban bereketi taşınacak.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu