ÇevreGündemManşet

YİNE SU HATTI YİNE PATLAMA…

Bodrum’da, 1231. kez patlayan içme suyu isale hattında sonucu bir ev ve iş yerini su bastı, caddeler dereye döndü.

Ortakent-Yahşi Mahallesi Kargı Caddesi’ndeki içme suyu isale hattında sabah saatlerinde patlama meydana geldi.

Patlamanın şiddetiyle hattın üzerinde bulunan çiçekçide maddi hasar oluşurken, işletmenin bulunduğu alanda yaklaşık 1,5 metrelik çukur meydana geldi. Patlamanın ardından göle dönen kara yolu trafiğe kapanırken, bölgede araç kuyruğu oluştu.Bölgeden taşan tazyikli su ise bir ev ve iş yerine doldu.

Polis ve MUSKİ ekipleri, patlamanın olduğu alanda güvenlik tedbiri alırken, iş makinelerince bölgede temizlik ve onarım çalışması başlatıldı.

Patlamanın hemen ardından yaşananlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansırken bölgeye arıza giderilene kadar su verilemedi.  

Yapımından sonra Muğla Büyükşehir Belediyesine işletmesi devredilen su hattı ile ilgili DSİ ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki mahkeme süreci devam ediyor. Ayrıca bugüne kadar DSİ hattı Bodrum’da 1231 kez ayrı noktalarda irili ufaklı patlamalar yaşandığı öğrenildi. Bu patlamalar sonucu 16,5 milyon TL. zarar oluşurken arızalardan kaynaklanan 3,5 milyon metreküpten fazla su kaybı oluştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu