GündemManşet

SİVAS’TA CAN VERENLERİN ADI BODRUM’DA YAŞATILACAK

2 Temmuz 1993 günü Sivas’ta yaşanan katliamda hayatını kaybeden 33 can için Bodrum’da anma töreni düzenlendi. Törene katılan Belediye Başkanı Ahmet Aras, “İnsanları yakabilirler ama fikirleri asla yakamazlar” dedi.

 26 yıl önce, Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas’a giden aydın ve sanatçılardan 33’ü, kaldıkları otelin yakılması sonucu hayatını kaybetmişti. 55 kişinin yaralandığı ve tarihe Madımak katliamı olarak kara bir leke gibi düşen olayın yıldönümünde Bodrum Belediye Meydanında düzenlenen anma töreninde duygu dolu anlar yaşandı. İki otel görevlisinin de yaşamını yitirdiği katliamda hayatını kaybeden canlar tek tek anılarak meydana kırmızı gül bırakıldı.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından düzenlenen törende konuşan Başkan Ahmet Aras, insanların katledilebileceğini ancak fikirlerinin asla yok olmayacağına vurgu yaparak şunları söyledi:

“Pir Sultanları, Kubilay Asteğmenleri, Uğur Mumcuları harcadılar, 35 canı Sivas’ta, Çorum’da Maraş’ta harcadılar ancak fikirlerimizi harcayamadılar. İnsanlar ölür, insanlar yanar ama fikirler ölmez ve yanmaz. Biz bugün buradaysak bu canların sayesindedir. O canları anıyoruz, onlar kalbimizde.”

Etkinliği düzenleyen Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği’ne teşekkür eden Başkan Aras, 23 yaşındayken katliamda hayatını kaybeden Hollandalı gazeteci Carina Cuanna’nın adının bir parkta yaşatılma teklifine şu cevabı verdi:

Elbette bunu yapmalıyız, hatta sokaklara sayı vereceğimize, bu insanlarımızın isimlerini verelim. Sokaklarımıza Sivas’ta can veren 33 insanımızın ismini verelim.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu