GündemManşet

BODRUM’DA BİR İLK

Bodrum Belediye Meclisi, tarihinde ilk kez Antik Tiyatro’da toplanıyor.

Bodrum Belediye Meclisi’nin 2019 yılı Temmuz ayı olağan toplantısı, 4 Temmuz Perşembe günü saat 19.30’da halkın da katılımıyla Antik Tiyatro’da gerçekleştirilecek. M.Ö. 4’üncü yüzyılda inşa edilen ve Anadolu’nun bilinen ilk tiyatrolarından biri olan Bodrum Antik Tiyatro’daki meclis toplantısı, Belediyenin youtube ve facebook hesaplarından canlı olarak yayınlanacak. Meclis toplantısı, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, 90 günlük dönemi kapsayan bir faaliyet sunumu ile başlayacak.

Bodrum Belediyesinin 2019 yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı gündemi ise şöyle;

GÜNDEM

1- Belediyemiz sınırları içerisinde ikamet eden ve maddi imkanı kısıtlı olan başarılı öğrencilere 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında yapılacak tahsil yardım miktarının belirlenmesi hususunun görüşülmesi.

(Plan ve Bütçe Komisyonu)

2- İlçemiz Eskiçeşme Mahallesi, Kösebükü Asarlık Mevkii, 928 ada, 2 ve 5 parseller ile 929 ada 3 nolu parselin, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında yapılması planlanan, İskele  Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına ilişkin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca istenen Kurum görüşümüzün görüşülmesi. 

 (İmar ve Bayındırlık Komisyonu)

3- İlçemiz Turgutreis Mahallesi, Akyarlar Sığıralacaksırtı Mevkii, 232 ada, 1 parsel ve 235 ada 1 parsellerin, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında yapılması planlanan, İskele (Denize girme ve güneşlenme) Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca istenen Kurum görüşümüzün görüşülmesi. 

(İmar ve Bayındırlık Komisyonu)

4- İlçemiz Yahşi Mahallesi, 175 ada, 2 parsel içerisinde yer alan trafonun, ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. adına devir işlemlerinin gerçekleşmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Trafo Alanı Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifinin görüşülmesi.

(İmar ve Bayındırlık Komisyonu)

5- İlçemiz Eskiçeşme Mahallesi, 1408 Sokak isminin değiştirilmesine ilişkin teklifin görüşülmesi.

(Cadde ve Sokak İsimlerini Belirleme Komisyonu)

6- İlçemiz Çarşı Mahallesi, 1013 Sokak isminin değiştirilmesine ilişkin teklifin görüşülmesi.

(Cadde ve Sokak İsimlerini Belirleme Komisyonu)

7- İlçemiz Eskiçeşme Mahallesinde yer alan, Eskiçeşme Sokak, Fırkateyn Sokak ve Çobanyıldızı Sokakların birleştiği meydana isim verilmesine ilişkin teklifin görüşülmesi.

(Cadde ve Sokak İsimlerini Belirleme Komisyonu)

8- İlçemiz Yeniköy Mahallesinde yer alan, “İmbat Çıkmazı Sokak” isminin değiştirilmesi teklifinin görüşülmesi.

(Cadde ve Sokak İsimlerini Belirleme Komisyonu)

9- İlçemiz Yeniköy Mahallesi, 1201 ada, 4 parselde kayıtlı taşınmazda, Trafo Alanı Amaçlı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifinin görüşülmesi.

 (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

10- Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin, Kadro Kütüğünde yapılan değişikliğe istinaden, II sayılı Boş Kadro Değişikliği Cetvelinin, Teknik Hizmetler Sınıfında yer alan 5. derece “Fen Memuru” kadrosunun, 6. derece “Mühendis” kadrosu ile değiştirilmesine ilişkin teklifin görüşülmesi.

(İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü)

11- “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11/1 maddesine istinaden, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kurularak, Belediye organizasyon şemasına işlenmesi ve müdürlüğün çalışma yönetmeliğinin kabulü ile 1. derece “Plan Proje Müdürü” kadrosunun, yine 1. derece “Tarımsal Hizmetler Müdürü” kadrosu ile değiştirilmesi teklifinin görüşülmesi.  

(İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü)

12- Yurtiçi ve yurtdışı programlarında (fuar, konferans, vb.) Belediyemizi ve İlçemizi temsilen, Belediye Başkanının yetkilendirilmesi, ayrıca Belediye Başkanı ve katılmaları halinde Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyelerinin uçak bilet bedeli, transfer ücretleri ve günlük yasal harcırahlarının, süresi ilk Mahalli İdareler Genel Seçimini geçmemek üzere Belediyemiz bütçesinden karşılanması hususunun görüşülmesi.

(Özel Kalem Müdürlüğü)

13- 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/m maddesi gereğince hazırlanan “Bodrum Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliğinin” görüşülmesi.

(Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü)

14- 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/n maddesi gereğince, “Uluslararası Bodrum Belediyesi Logo Tasarımı Yarışması” düzenlenmesi için, Bodrum Belediyesi Kültür, Sosyal ve Sanat İşleri Komisyonuna yetki verilmesi” hususunun görüşülmesi.

(Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü)

15- 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 21.maddesi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36. maddesine istinaden, Belediyemiz Zabıta Müdürlüğüne ait gider bütçesinde, 2 yeni bütçe kalemi açılması ile yeni açılan bütçe kalemleriyle birlikte 3 bütçe kalemine ödenek aktarımı yapılması hususunun görüşülmesi.

(Zabıta Müdürlüğü)

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu