GündemKültür SanatManşet

GÖÇMEN DRAMININ SİMGESİ AYLAN BEBEK FİLM OLUYOR

4 yıl önce cansız bedeni Bodrum’un Akyarlar Sahiline vuran Aylan Kürdi’nin hayatını anlatan filmin çekimlerine başlandı.

Ölümüyle göçmen dramının simgesi olan ve uzun süre Dünya gündeminde cansız bedeniyle ilk sıralarda yer alan Aylan Kürdi’nin ve ailesinin yaşadığı dramı anlatacak olan filmin çekimlerine başlandı. 

2 Eylül 2015 sabahı ailesi ile birlikte Bodrum’dan yasadışı yollarla Yunanistan’ın İstanköy adasına şişme botla geçmeye çalışırken, annesi ve kardeşi ile birlikte boğularak hayatını kaybeden üç yaşındaki Suriyeli Aylan Kürdi’nin ölümü dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Tüm dünyayı yasa boğan Aylan Kürdi’nin ve ailesinin kaçış hikayesini anlatan filmin çekimleri başladı. 

 Filminyapımcılığını George Edde  ve Ali Osman Akat üstlenirken yönetmenliğini Ömer Sarıkaya, yapıyor. Aylan Bebek filmde Hollywood yıldızı Steven Seagal, Ali Sabri Belaid, HripsimeSargsan,WillmaElles, Talat Atilla, Mustafa Ayhan, Mike Mitchell,  Adnan Koç ve Aydan Çakır,Bahattin Öztürk,  İrfan Yıldırımcakar,Atilla Yasargibi bir çok isim yer alıyor.

Filmin çekimlerine başladıklarını ifade eden Ömer Sarıkaya “ Yaklaşık 2 yıldır bu filmi çekmek için planım vardı. Bu sene nasip oldu filmi çekmek. Filmi çekmek için Bodrum’a geldik. İlk olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret ettim. Başkanımıza filmi anlattık, zaten filmin gerçek hikayesini biliyordu. Bize çok büyük destek oluyor Başkanımız. Aylan bebek filminin çekimlerine başladık. Oyuncularımızın çoğu şu anda geldi. Bir kısmı da birkaç gün sonra gelecek. Steven Seagal’da birkaç gün içerisinde gelecek. Birleşmiş Milletlerin Barış Elçisi olarak bu filme geliyor. Hiçbir şey talep etmeden geliyor filimde oynamaya” dedi.

Oyuncu Ali Sabri Belaid ise filmde Aylan bebeğin babası rolünde oynadığını söyleyerek “çok hüzünlü bir film, böyle bir projede olduğum için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Aydan Çakır’da 40’ıncı sanat yılını anlamlı bir filmde oynamaktan gurur duyduğunu belirterek “Aylan Bebek isimli filimde oynamak ve dram üstüne dram yaşatan bir filmde oynamak heyecan verici. Umarım ses getirir. Maalesef oyuncakların ömrü çocukların ömründen daha uzun. Biz istiyoruzki çocuklar öldürülmesin, ölmesin” şeklinde konuştu. 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu