GündemKültür SanatManşet

7 AYRI KATEGORİDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDULAR

Bodrum Dans Kulübü, Modern Dans Bölümü 50 genç sporcusu ile katıldığı Türkiye Şampiyonasından, 7 şampiyonluk derecesi ile döndü.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından İstanbul Silence Hotel’de düzenlenen “Modern Dans Türkiye Şampiyonasında” toplam 48 koreografi yarıştı.

Baş Hakemliğini Mimar Sinan Üniversitesi Modern Dans Bölümü eğitmeni Profesör Tuğçe Tuna’nın yürüttüğü ve 7 hakem tarafından değerlendirilen yarışmada, Bodrum Dans Kulübü Modern Dans Bölümü dansçıları:  Minikler küçük takımda, Minikler 1 büyük takımda, Minikler 2 büyük takımda, Yıldızlar küçük takımda,  Yıldızlar büyük takımda,  Gençler üçlü takımda, Gençler küçük takımda Türkiye Şampiyonu derecelerini alarak, katıldıkları tüm kategorilerin Türkiye Şampiyonu oldular.

2017 ve 2018 yıllarında da Türkiye Şampiyonu olan genç dansçılar, bu geleneklerini 2019 yılında da devam ettirdiler.

Geçtiğimiz ay “Modern Dans Türk Milli Takımı” olarak Prag’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasına da katılan dansçılar, Temmuz ayında verecekleri bir aylık tatilden sonra Aralık ayında Polonya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonasına hazırlanacaklar.

Modern Dans Türk Milli Takımı kaptanı ve Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci;

“Yaşları 5-18 arasında değişen 120 genç sporcumuzdan oluşan Modern Dans Bölümümüz rekor üstüne rekor kırarak tüm Türkiye’ye örnek bir bölüm olmaya devam ediyor. Başta bölüm antrenörümüz Alyona Burlakova olmak üzere tüm sporcularımızı ve desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz sporcu velilerimizi canı gönülden kutluyorum.

Haziran ayı içerisinde Prag’da katıldığımız Avrupa Şampiyonasından sonra Modern Dans Bölümümüzde radikal kararlar alarak bu branşta dünya dereceleri almak için okulumuzdaki eğitim sistemimizi yeniledik. Bu yıldan itibaren 5-7 yaş haricindeki diğer yaşlardan yeni öğrenci almayacağız. Çocukları bu yaşlardan itibaren yetiştirmeye başlayacağız ve üniversite yıllarına kadar milli sporcu olarak mezun edeceğiz. Bu sayede hem üniversitede ve hem de gelecek yılardaki hayat mücadelelerinde büyük bir devlet desteği sağlamış olacağız. Ayrıca Milli Takım hazırlık sınıfına girmeye hak kazanan dansçılarımızın aylık çalışma saatlerini de 16 saatten 32 saate çıkaracağız.

Minik dansçılarımızı, sahne ve yarışma atmosferine adapte edebilmek amacı ile her yıl;

·        Halka açık ve ücretsiz düzenlediğimiz “29 Nisan Dünya Dans Günü Kutlama Şenliğinde” 2 bin izleyicinin önünde sahneye çıkarıyoruz.

·        Yine kendi düzenlediğimiz Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Çocuk Modern Dans Festivalinde uluslararası uzman eğitmenlerden 5 gün süren yorucu ve sıkı bir eğitime alıyoruz,

·        Yine kendi düzenlediğimiz “Uluslararası Bodrum Dans Festivali’nde” gösteriye çıkarıyoruz,

·        Uluslararası Bodrum Modern Dans Yarışmasında yabancı jüri üyeleri tarafından değerlendirildikleri ve yüzlerce yarışmacının katıldığı yarışmada yarıştırıyoruz,

·        Her yıl hazırladıkları yıl sonu gösterisinde otuzdan fazla koreografi hazırlıyoruz,

·        Her yıl Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonasına katılmak için İstanbul’a götürüyor, Türk yarışmacılarla kendilerini kıyaslamalarına olanak sağlıyoruz,

·        Ukrayna ve İngiltere gibi farklı ülkelerdeki yarışmalara götürüyor, yurt dışındaki yarışmacılarla kendilerini kıyaslamalarına olanak sağlıyoruz,

·        Türk Milli Takımı olarak Avrupa Şampiyonasına götürüyor, Avrupa’nın en iyileri ile yarıştırıyoruz.

Şimdide son olarak Dünya Şampiyonasına hazırlıyoruz. Dünya Şampiyonası bizim ilk kez katılacağımız bir yarışma. Bu yarışma öncesinde önümüzde sadece 4 ay gibi kısa bir süre var. Bölüm antrenörümüz Alyona Burlakova Modern Dansta ülkemizdeki en değerli eğitmenler arasında yer alıyor. Eğitmenimize ve tüm sporcularımıza güveniyor, Modern Dans bölümümüzün başarılarının artarak devam edeceğine gönülden inanıyoruz.

Polonya’da düzenlenecek Dünya şampiyonasına Türkiye adına Bodrum’dan katılacak bu gençlerimize ulaşım sponsoru olarak destek verecek kurum ve kuruluşlar arıyoruz.” 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu