GündemManşet

MECLİS TOPLANTISINDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI…

Bodrum Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısını yaptı. Gündemin 10’uncu maddesinde yer alan Arkeolog ve Sanat Tarihçisi kadrolarının açılmasıyla Bodrum Belediyesinde Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosunca tarihi değerlerimize sahip çıkılacak. 

Konacık Mahallesinde bulunan Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının başında İYİ Parti Grubu tarafından verilen “1996-2000 yılları arasında Bodrum’da etkin bir kaymakamlık görevinde bulunan, Bodrum’da STK’larla birlikte ortak projelere imza atan, Bodrum halkının çok sevdiği rahmetli Uğur Boran isminin uygun görülen bir meydan veya sokağa verilmesi” önergesi oybirliği ile gündeme alınıp görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

4’üncü gündem maddesinde Yalıkavak Mahallesi, 6218 Sokak ismi, oybirliği ile “Karapınar” Sokak olarak değiştirildi. 

10’uncu gündem maddesi olan “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddesinin 1. bendine istinaden Teknik Hizmetler Sınıfında 8500 unvan kodlu 6. derece (1 adet) “Mühendis” kadrosunun, 6485 unvan kodlu 1. derece (1 adet) “Arkeolog” kadrosu ile  8750 unvan kodlu 6. derece (1 adet) “Tekniker” kadrosunun, 13600 unvan kodlu 1. derece (1 adet) “Sanat Tarihçisi” kadrosu ile değiştirilmesi de oybirliği ile kabul edildi.  

12’nci maddede ise 12.07.2012 tarih ve 28351 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Pazaryerleri Hakkındaki Yönetmeliğe uygun olarak hazırlanan “Bodrum Belediyesi Pazaryeri Yönetmeliği” oybirliği ile kabul edildi. Başkan Aras, bu yönetmelikte pazaryerlerinde önceliğin Bodrum’da yaşayan pazarcılara tanınması, Pazar esnafının Bodrum Vergi Dairesi ve Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıt olmaları gibi hususların altını çizdiklerini söyledi. 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan İYİ Partili Meclisi Üyesi Atilla Serttaş, Bodrum’un Dünya’daki en iyi eğlence sektörüne sahip olduğunu ifade etti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, konu ile ilgili ilgilenecekleri ifade ederek, “İşgaliye ile ilgili önlemler alıyoruz. Halen belediyenin tebligatına rağmen bunu istismar etmek isteyenler, kaçak yapıyı mühürlüyoruz, para cezası yazıyoruz, halen devam ediyorlar. Yani şu anda Bodrum ahalisi belediyeyi bir otorite olarak kabul etmiyor. Biz de belediyeyi otorite olarak kabul etmesi için doğru ve esas standartlarımızı koyup hukuki zeminde mücadele edeceğiz. Bizim şu anda yapmaya çalıştığımız husus budur. Belediyemiz Bodrum’da her konuda otoritedir ve Bodrum hiçbir şekilde başıboş değildir. Biz tespit ettiğimiz her konuya müdahil olmaya çalışıyoruz ve olacağız bundan sonra” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu