GündemKültür SanatManşet

TÜRK EL İŞLEMELERİ TRAFO’DA SERGİLENİYOR

Usta öğretici Esra Başar’ın 15 yıl önce başlayıp her yıl organize ettiği kursa katılan 17 kursiyer bayan el emeği göz nuru eserlerini sergiliyor. Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Trafo Sanat Galerisinde açılan sergide kursiyer ev ve iş kadınlarının hazırladığı yüzü aşkın eser yer alıyor.

Bu öğretim döneminde 8 ay, hafta da iki gün boyunca çalışan bayanlar ipek, pamuklu dokuma ve kumaşlar ile, eski gömlekler üzerine, geleneksel Türk motifleri işleyerek hazırlamışlar. Hazırlanan el işleri arasında masa örtüsü, peşkir, tablo, tepsi, masa örtüsü dekoratif eski para keseleri, yastık kılıfları gibi eşyalar bulunuyor.

Kursu düzenleyen usta öğretici Esra Özbaşar amaçlarının, çeyiz sandıklarında saklanan eski işlemelerin motiflerini, örneklerini çıkarıp, gelenekleri ve teknikleri günümüzde tekrar yaşatmak ve tanıtmak olarak ifade ediyor. Sergi 26 Mayıs Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu