GündemManşet

MGC SATRANÇ TURNUVASINA YOĞUN İLGİ

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) kuruluşunun 30. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Satranç Turnuvası düzenledi.

Muğla Gazeteciler Cemiyet başkanı Süleyman Akbulut: “Amacımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gazetecilik konusunda farkındalıklarını arttırmak ve beraberinde eğitimde de, sporda da, kültürel çalışmalarda da öne çıkan hizmetleri ve çalışmaları sergilemek” dedi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin 30. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Satranç Turnuvası düzenledi. Menteşe Öğretmenevi’nde düzenlenen satranç turnuvasının ilk hamlelerini İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, İletişim İl Müdürü Sezgin Sagun ve Muğla Gazeteciler Cemiyet başkanı Süleyman Akbulut yaptı. Yaklaşık 80 yarışmacının katıldığı turnuvada oyuncular arasında çekişmeleri karşılaşmalar yaşandı.

Süleyman Akbulut, Muğla’nın en köklü basın meslek kuruluşu olan Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin 30. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını söyledi.

30. yılın halkı onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Akbulut, “Amacımız STK’ların gücünün, toplum tarafından bilinmesi bunların sadece tabelalarla ibaret olmadığını ve özellikle istenildiği zaman kamu ve STK birlikteliğinin uyum içerisinde ne gibi çalışmalar yapılabileceklerini gözler önüne sermekti. Bunu da bugün, gençlerimizle başlattığımız faaliyetlerimizi başardığımızı düşünüyorum.” dedi.

Akbulut, “Mesleğimize olan farkındalığı arttırmak ve STK’ların özellikle Gazeteciler Cemiyeti gibi basın iş kolunda görev yapan güçlü bir cenahın sadece yazan çizen insanların tek bir meslek kuruluşu altında toplanmasından ibaret olmadığını, bununla beraber kamu ile birlikte istenildiği zaman neler başarılabileceğini göz önüne sermekti” diyerek, şunları kaydetti:

“Bu yönde yapılacak çalışmalarda amacımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gazetecilik konusunda farkındalıklarını arttırmak ve beraberinde eğitimde de, sporda da, kültürel çalışmalarda da öne çıkan hizmetleri ve çalışmaları sergilemekti. Bunu gerçekleştiriyor olmasının mutluluğu içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizlere bu çalışmalarımız sırasında emin olun kamudaki bütün gerçekleştirebilecek olan kolaylıklarımızı sağlayan ve her bir çalışmalarımızda paydaş olarak gördüğümüz kamu kurumlarımız buradalar. Başladığımız günden bu güne kadar çok katkılarını gördük. Bu günkü turnuvada yarışan tüm kardeşlerime başarılar diliyorum.”

Muğla Gazeteciler Cemiyeti 30. kuruluş yıldönümü Satranç Turnuvası müsabakalarını kazanan yarışmacılara ödül verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu