ÇevreEkonomiGündemManşet

GELECEĞE TOHUM ATTILAR…

JCI Bodrum Şubesi ile CREARTİVE şirketinin sponsorluğunda başlatılan GELECEĞE TOHUM AT projesinin 4. Etabı toprakla buluşturma’ yı gerçekleştirdi.

JCI Bodrum şube başkanı Aslı Mercan ve Yönetim Kurulu, üyeleri ve sponsor CREARTİVE şirketi ile birlikte pazar günü bir araya geldi ve ata tohumundan fide diktiler.

JCI Bodrum ve CREARTİVE, Projenin direktörü Süleymen Tercan ‘ın Dağbelen’de tahsis ettiği arazide Karaoklar tarafından gönderilen ata tohumundan fideleri toprak ile buluşturdu.

Projenin amacı ata tohumunu çoğaltmak ve çiftçiyi destekleyerek dağıtmak. Bu amaç için ekilen fidelerden elde edilecek ata tohumları önümüzdeki dönemde hem halk ile paylaşılacak hemde tahsis edilen daha büyük bir arazide organik tarım tescili alınarak tekrar toprakla buluşacak .

Proje direktörü Ziraat Mühendisi Süleyman Tercan yaptığı açıklamada ; sürdürülebilir bir proje yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gün burada her şeyin mümkün olduğunu hep birlikte gördük. İlk defa tarım ile tanışan tüm üyelerimiz ile tarlamızı sürdük karıklarımızı açtık ve fidelerimizi ektik . Tohumlarımızı çoğaltarak ekolojik tarım sertifikamız ile birlikte tohumlarımızı halk ile paylaşacağız. Ata tohumunu çoğaltmayı ilke edindik ve bunu başaracağız.”dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu