GündemManşet

ÖNCE YÜRÜDÜLER SONRA EĞLENDİLER…

Bodrum’da  10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla, farklı okul, vakıf ve derneklerin katıldığı yürüyüş ve etkinlikler düzenlendi.

Bodrum Otogarı’ndan bando eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü, Bodrum Belediye Meydanı’ndaki törenle devam etti. Törene; Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Önder Batmaz ve Ummahan Yurt, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Cüneyt Yörükoğlu,  Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, siyasi parti ve STK temsilcileri, Yahşi Özel Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi,  Bodrum Sağlık Vakfı, Bodrum Belediyesi Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesi ile Bodrum’daki çeşitli okullarda eğitim gören öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumunun ardından bir konuşma yapan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, engellilik halinin hayatın bir gerçeği olduğunu ve ülkemizde de yaklaşık 10 milyon kişinin hayatını bir engelle geçirdiğini belirterek “Hepimiz engelli olabiliriz. Hepimizin ailesinde bir engelli kardeşimiz olabilir. Bu maalesef hayatın bir gerçeği. Şüphesiz engellerin önlenmesi adına önleyici birçok şey yapılabilir. Ama engelli olduktan sonra da hayata küsmemek, yaşamı sevmek gerekiyor. Hepimizin görevi ve sorumluluğu engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak, engellerini azaltmalarında yardımcı olmak, onları topluma adapte etmek, yaşamlarını kolaylaştırmak. Biz bu günlerde bu haftalarda bir farkındalık oluşturmak adına güzel şeyler yapıldığına inanıyoruz.”dedi.

Bodrum’da engelli bireylere yönelik çok önemli sivil toplum kuruluşları olduğunu söyleyen Kaymakam Yılmaz, Bodrum Belediyesi’nin de sevgi sanat atölyesi gibi uygulamalarıyla bu çabalara katkı koyduğunu belirterek “Bu vesileyle tüm arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize ve bu konuda emek harcayan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Törenin ardından Bodrum Engelliler Haftası etkinlikleri İskele Meydanı’nda çeşitli gösterilerle devam etti. Etkinlikte engelli bireyler şarkılar söyleyip şiirler okuyarak keyifli saatler geçirdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu