GündemManşet

2 BİN FİDE DAĞITILDI…

Bodrum’da bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Fide Şenliği’nde geleneksel yöntemlerle yetiştirilmiş yaklaşık 2 bin fide dağıtıldı.

Bodrum Tohum Derneği tarafından “3. Geleneksel Fide Şenliği” gerçekleştirildi. Her Çarşamba günü doğal ürün pazarının kurulduğu Cevat Şakir İş Merkezi meydanında yapılan şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sabah saatlerinde başlayan etkinlikte fide almak için etkinlik alanına gelen vatandaşlar, geleneksel yöntemlerle yetiştirilen kabak, patlıcan, köy biberi ve yerli domates fidelerinden aldı.

Dernek gönüllüsü Gönül Demirel şenlik ile ilgili bilgiler aktararak şu ifadelere yer verdi:

“Bu şenliğin amacı yerel, atalık tohumun çoğalmasını sağlamak. Tüketicilerin yerel tohumu elde etmelerini sağlamak. Bunun farkındalığını oluşturmak. Zaten çiftçiyi ayakta tutmak amacıyla dernek olarak her Çarşamba günü Pazar kuruluyor. Burada küçük çiftçi ayakta kalsın, bilinçlensin ve yerel tohum çoğaltılsın. Bugün burada kabak, patlıcan, köy biberi ve yerli domates fideleri dağıttık. Biz dernek olarak oragnik sözcüğünü çok kullanmamaya çalışıyoruz. Organik tarımda kademeli ilaç kullanıldığı görüşündeyiz. Onun için doğal diyoruz. Tüm ürünler geleneksel tarım yöntemleri ile yetiştirildiği için tamamı ata tohumlardan üretilmiş ve doğal.”

Yaklaşık 2 bin fidenin dağıtıldığı şenlik, öğleden sonraya kadar devam etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu