GündemHayatManşet

KIZILAY’DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

Türk Kızılay’ı Menteşe Şubesi Kızılay Genel Merkezi tarafından gönderilen kıyafetleri Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerine ulaştırdı.

Türk Kızılay’ı Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz, Türk Kızılay’ının amacının her nerede görülür ise hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak olduğunu anlatarak “Türk Kızılayı Genel Merkezimiz tarafından gönderilen kıyafetleri  Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Muğla İl Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda yönetim kurulu üyelerimiz ve Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllülerimizle birlikte KYK Muğla İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Tosun’a teslim ettik.

Bu süreçteki destekleri için Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Ömer İlman’a , Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Ayşe Karanlık’a ve günlerce kıyafetlerin hazırlanmasında görev alan genç gönüllülerimizeteşekkür ediyoruz” dedi.

Üniversite Öğrencilerine Kıyafet Yardımı Sürecek

Şube Başkanı Gürbüz, Kızılaycılık ve yardımlaşma kültürünün erken yaşlarda gelişmesi için eğitim çalışmaları yürüten Türk Kızılay’ının  aynı zamanda Anadolu’nun farklı kentlerinde bulunan şubeleri aracılığıyla Gençlik Kolları, Üniversite Kulüpleri  ve Toplulukları işbirliğiyle gençleri Kızılay gönüllüsü olmaya teşvik ettiğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yönelik kıyafet yardımı çalışmalarımız devam edecek. İlk aşamada KYK Yönetimi tarafından belirlenen erkek öğrencilere 100 parçadan oluşan kıyafet yardımlarını ulaştırdık.

İkinci aşamada ise KYK yönetimi tarafından belirlenecek kız öğrencilere yardım ulaştıracağız.”

Türk Kızılay’ı Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dil, din, ırk ayrımı gözetmeden çalışmalarını sürdüren Türk Kızılay’ı dünyanın farklı bölgelerinde milyonlarca insana yardım eli uzatmaya devam ediyor.

Türk Kızılay’ı sadece Muğla’da değil. Türkiye’nin ve dünyanın farklı kentlerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyor. Her geçen gün insani yardım alanında yürüttüğü yardım çalışmaları ile kapasitesini arttıran Türk Kızılay’ı insani yardım çalışmalarında küresel bir aktör haline gelmiştir. Vatandaşlarımızı başta kan bağışı olmak üzere farklı sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak Türk Kızılay’ına destek olmaya davet ediyorum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu