ÇevreGündemManşet

MUĞLA KIYILARINDA DENİZ ÇEKİLDİ…

Muğla kıyılarında deniz bazı yerlerde birkaç metre, bazı yerlerde ise 8-10 metreye kadar çekildi.

Bodrum’da da yılın bu dönemlerinde yaşanan deniz çekilmesi, bu yıl da yaşandı. Denizin bazı yerlerde 10 metreye kadar çekildiği görüldü. Denizin çekilmesi ise ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Gümbet’te teknesi olan Şenol Pamukçu adlı vatandaş “Buralarda deniz çekilmesi 8-10 metre var. Bazı yerler de 3-4 metre çekilmiş. Her yıl bu dönemler bu gel git yaşanır. Genelde en çok bu dönemlerde çekilir. Denizin çekilmesi plajdaki taşları da meydana çıkardı. Buradan turistler denize giriyor. Kiminin ayağı kırılıyor. Çok tehlikeli bir durum. Daha önceki belediyelere söyledik buna el atmadı. Burası yabancı turistlerin yoğun olduğu bir bölge. Fakat bu taşları her sene dozer geldiği halde kaldırıp almadılar. Bunların acilen alınması gerekiyor. Gerçi ben 2 gün önce belediyeye bildirdim. Gelip alacaklarını söylediler. Önceki belediyeler Gümbet’e hiç çalışma yapmadılar ama bu belediyeden çok ümitliyiz.” dedi.

Öte yandan Muğla’nın Ula ilçesine bağlı ‘Sakin Şehir’ unvanlı Akyaka Mahallesi’nde deniz, yaklaşık 15 metre çekildi. Manzarayla ilk defa karşılaşanlar şaşırırken Akyaka’da yaşayanlar ise bunun her yıl bu mevsimde meydana gelen bir doğa olayı olduğunu belirterek, yadırgamadı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu