GündemHayatManşetSpor

23 NİSAN’DA 19 MAYIS’A YELKEN AÇTILAR…

Uzun seyir yapan tek Türk Kadın ekibi olan “Deniz Tutkumm Seyirde” ekibi Bodrum’dan Samsun’a yola çıktı.

7 Yelkenci Kadın, Tutkumm isimli tekne ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününde, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100.yılında Samsun’da olmak için Bodrum’dan “Barış Seyri” ne çıktılar.

Sabah saatlerinde Bodrum Marina’da bir araya gelen yelken tutkunu kadınları uğurlamak için Bodrum Kaymakamı Bekir yılmaz Belediye Başkanı Ahmet Aras, yakınları ve basın mensupları da oradaydı. Tutkumm teknesinde buluşan kadın yelkenciler, 70 günlük Bodrum – Samsun – Karadeniz BARIŞ SEYRİ için, 23 Nisan sabahı ‘Vira Bismillah’ dedi.

Geçtiğimiz yıllarda da Adriyatik ve Kıbrıs seyirleri düzenleyen Tutkumm ekibi, bu sefer 70 günde 35 liman uğrağıyla 2 bin 300 mil yelken yapacak ve Yurtta Barış Dünyada Barış mesajını vermeye devam edecek.

13 metre uzunluğundaki teknenin Kaptanı olan Bilgisayar Programcısı Kaptan Neşe Hasipek, İstatistikçi, Şehir Plancısı ve diğer meslek gruplarından kadın mürettebat Samsunda Deniz Kuvvetleri tarafından düzenlenecek olan korteje katılacaklar.

Seyir öncesi gazetecilere konuşan Kaptan Neşe Hasipek şunları söyledi:

“Biz 3 yıldır barış için seyir yapan kadınlarız, 50 yaş üstüyüz. Bizde varız demek istiyoruz ve biz yaparsak herkes yapar diyoruz. Bodrum’dan çıkacağız ve Samsun’a ulaşacağız. Samsun’daki törenlerden sonra devam edip Hopa’ya kadar geçeceğiz ve dönüşümüzde 1 Temmuz’da olacak. 70 günlük bir seyir planladık, çok heyecanlıyız, çok mutluyuz. Destekçi arkadaşlarımız var bizi destekliyorlar, bize güç veriyorlar. Gerçekten çok heyecanlıyız.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu