EğitimGündemManşetTeknoloji

ÖĞRENCİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Bodrum’da okullarda gerçekleştirilen Bilim Şenlikleri başladı.

Çırkan Mahallesi’ndeki Şehit Mahmut Coşkunsu Ortaokulu bahçesinde bugün “Bilim Şenliği” gerçekleştirildi. Öğrenciler şenliğe ‘İklimin insan faaliyetine etkisi’, ‘Nasıl daha etkili öğrenirim?, ‘Hologram ayna’, ‘Toplama aracı’, ‘Benim rengim’, ‘Teknoloji atıklarının doğaya etkisi’, ‘Fildişi deneyi’ gibi farklı farklı projelerle katıldılar.

‘Fildişi Deneyi’ ile katılımcılara bir gösteri sunan 8. Sınıf öğrencisi İrem Demir, “Yaptığım Fildişi Deneyinde hidrojen peroksit ısı ve ışık ortamında yavaş yavaş parçalanarak oksijen ve suya ayrışır. Potasyum iyödür ile bu parçalanma hızlandırılır. Açığa çıkan oksijen gazı deterjanın aniden köpürmesine ve ilginç görüntüler çıkmasına neden olur.” diye konuştu.

  1. sınıf öğrencisi Bengisu Göktaş da ‘Teknoloji atıklarının doğaya etkisi’ adlı projelerinden bahsederek şu ifadelere yer verdi:

“Biz 2 tane eş saksı, eş bitki ve eş toprak aldık. Saksılardan birinin içine birkaç tane pil koyduk. Pil koyduğumuz bitkinin yaprakları kuru ve solgun durumdayken diğer bitki doğal yaşamlarındaymış gibi capcanlı duruyor. Buradan şunu anladık, elektronik atıklar doğayı çok kirletiyor. Geri dönüşüm daha yaşanır olması için vazgeçilmezdir.”

Öğrencilerin projeleri öğretmenleri ve şenliği gezenlerin beğenisini topladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu