EkonomiGündemManşet

3.SLOW CHEESE BAŞLADI

3. Bodrum Uluslar arası Slowcheese Peynir Festivali başladı.

Slow Food Bodrum Grubu tarafından iki yılda bir düzenlenen peynir festivalinin üçüncüsü Türkiye’nin farklı yörelerinden üreticilerin katılımıyla başladı.

Tulumu, kaşarı, yağlısı, yağsızı, loru, çökeleği yüze yakın çeşidiyle peynir kültürünün de yaygınlaşmasını sağlayan festivalde 21 üretici firma stant açtı.

Yoğun ilgi ve beğeni toplayan festivalde vatandaşlar bol bol tadım yaparak damak tatlarına uygun peynirleri satın aldılar.

Peynirlerin geçmişi ve yapılış şekli hakkında da üreticilerden bilgiler alan vatandaşlardan bazıları iki yıl önceki festivalde aldıkları peyniri arayıp buldular.    

14 Nisan tarihine kadar devam edecek 3.Slow Cheese Bodrum Uluslararası Peynir Festivaline Yunanistan ve İtalya’dan da katılım gerekleşecek.

Slow Food Gönüllüsü ve organizasyon sorumluluarından Emine Türk şunları söyledi:

Bu sene 21 üreticimiz var Türkiye’nin belirli yerlerinden ve yaklaşıkta 100’e yakın peynir çeşidimiz var. Çok yoğun geçiyor festivalimiz. Yarın Yunanistan’dan öbürsü gün de İtalya’dan üreticiler gelecek mozerella peynir yapımı gösterilecek daha sonra onlar burada tadım yaptıracaklar Cumartesi günü. Çok güzel bir festival oluyor, bu festivali biz iki senede bir yapıyoruz.”

Festivalde yerini alan yerli üretici Cemil Çoban gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Doğal ortamda otlattığımız hayvanların, kendi elimizle yaptığımız peynirlerini burada tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Gazderesi Mevkiindeki çiftliğimizde yetiştirdiğimiz küçükbaş hayvanlarımızdan elde ettiğimiz ve oda sıcaklığında salamura halde iki yıl bozulmadan dayanabilen özel peynirlerimiz gönül rahatlığı ile tüketilebilir. Böyle bir festival organize eden yetkililere buradan teşekkür ediyorum.” 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu