EkonomiGündemManşet

VALİ CİVELEK’TEN KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK

Muğla’da ‘Kırsalda Kadınların Girişimcilik ve Örgütlenme Kapasitelerinin Geliştirilmesi’ çalıştayı gerçekleştirildi.

Muğla Valisi Esengül Civelek,Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından oluşturulan ‘Kırsalda Kadınların Girişimcilik ve Örgütlenme Kapasitelerinin Geliştirilmesi’ projesinin kapanış çalıştayına katıldı.

Projenin ikinci aşaması olan kapanış çalıştayına Muğla Valisi Esengül Civelek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Tarım ve Orman İl Müdürü Ş. Fırat Erkal, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, STK temsilcileri, il ve ilçe müdürlüklerinden konusunda uzman personel ve kadın çiftçiler katıldı.

Proje kapsamında ilk olarak 2018 yılında Muğla genelinde kadın çiftçilerin sosyo-ekonomik durumları ile eğitim ve proje taleplerinin tespiti amacıyla 354 kadın çiftçi ile anket çalışması yapıldı. Anketlerin değerlendirilmesi sonucunda kırsalda kadın üreticilerin tarımsal potansiyellerini iyileştirmek amacıyla çalıştay yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından ortaklaşa ‘Kırsalda Kadınların Girişimcilik ve Örgütlenme Kapasitelerinin Geliştirilmesi’ Çalıştayı düzenlendi.

Programda Yaraş Tiyatro ekibinin Türk Kadının geçmişten günümüze gelen azmini, çalışkanlığını ve vatan sevgisini ortaya koyan çalışması sahnelendi ve ‘Üreten Kadın,  Büyüyen Anadolu’ sloganı ile kadınların toplumun en önemli parçası olduğu vurgusu yapıldı. Ardından kapanış çalıştayı film gösterisi sunumları ile devam etti.

Kadınların kırsal kalkınmadaki rolünün çok önemli olduğunu belirten Vali Civelek, kadınlar olmadan tarımsal üretimin olamayacağını, kırsalkalkınmanın olamayacağını ve kadınların tarımsal üretimin yarısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kırsal kalkınmada daha hızlı bir ilerleme kaydedilebilmesiiçin kadınlara yönelik sorunların giderilmesi ve kadınların konumlarınıngüçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Civelek,“Kadınlarımızda var olan potansiyelin ortaya çıkarılması, mevcut durumlarının iyileştirilmesi, tarımsal üretimde bulunan, üreten ürettiğini değerlendiren, pazarlayan kadınlarımızın kadın girişimciliği konusunda desteklenmesi, kaliteli ve verimli tarımsal üretimi artıracak aynı zamanda da tarım sektöründe kadın işgücünü verimli hale getirecektir.” Diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığının pozitif ayrımcılık içerecek şekilde kadın çiftçilerimize yönelik eğitim programları, destek, hibe ve teşvik uygulamaları olduğunu belirten Vali Civelek“İlimizde de İl Tarım Orman Müdürlüğümüz yerelde bu çalışmaları başarıyla yürütmektedir. Müdürlüğümüzce düzenlenen yeni bilgiler yeni beceriler tarımda yeni teknik ve teknoloji kullanabilme kapasitesi kazandıracak, üretimi özendirecek bu çalışmalara kadınlarımızın katılımı tarımsal üretim konusunda bilinç düzeyinin artırılması ve kadın emeğinin çok daha iyi bir şekilde değerlendirilmesi konusunda oldukça yarar sağlayacaktır.” dedi.

Vali Civelek konuşmasının sonunda ‘Kırsalda Kadınların Girişimcilik ve Örgütlenme Kapasitelerinin Geliştirilmesi’ çalıştayının gerçekleştirilmesinde destek ve katkı sağlayan tüm taraflara ve kadın çiftçilere teşekkür etti.

Çalıştay, tüm kurum ve kuruluşların koordineli bir şekilde kırsaldaki kadına destek vermesinin birçok soruna çözüm getireceği tespiti ile sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu