AsayişGündemHayatManşet

174. YAŞINIZ KUTLU OLSUN…

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 174. Yıldönümü dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi Bodrum’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğünce hafta boyunca bir dizi etkinliklerle Polis Haftası kutlandı. Etkinliklerin son iki gününde çalışmalarıyla Ülkemizde ve yurtdışında adından söz ettiren 1.Sınıf Emniyet Müdürü ve sanatçı Ahmet Sula ilk olarak lise öğrencileri ile buluştu. “Genlik, Şuur ve Özgüven” başlıklı bir konferans veren Sula piyano ile türkülerde söyledi.

Sabah saatlerinde Belediye Meydanında düzenlenen resmi törende ise İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Yörükoğlu tarafından çelenk sunumu yapıldı. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkanı Ahmet Aras, Garnizon Komutanı  Albay İzzet Adagideli, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, polisler ve vatandaşların katıldığı tören sonrasında polis araları geçişi yapıldı.

Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi Trafo Kafede iki polisin sergisi vardı. Yapığı Felsefik resimlerle dünyada bir benzeri olmayan eserler ortaya çıkaran 1.Sınıf Emniyet Müdürü Sula açtığı sergi ile de kendine hayran bıraktı. Resim içindeki yazı ve farklı teknikleri birleştiren ve bir eseri ortalama 4 ay süren çalışmalar eşitli ülkelerdeki sergilerde de yer buluyor.

Açılış sonrası açıklama yapan 1.Sınıf Emniyet Müdürü ve sanatçı Ahmet Sula şunları syledi:

“Böyle anlamlı bir günde benim profilimde birinin alışılagelmiş işte sadece polis algısını yıkmak, bu Anadolu’nun çocuğu her ne iş yapıyor olursa olsun neler üretebiliri göstermek adına çok değerli bir buluşmaydı ve özellikle Bodrum’da olması. Fakat biz bu felsefeyi, bu ruhu, bu coşkuyu başta gençlerimiz olmak üzere bütün insanlığa anlatmak için bütün yurdumuzun her köşesini il il, ilçe ilçe dolaşıyoruz. Bugünde Bodrum’da bulunmamın ayrı bir heyecan verici yönü vardı o yüzden buradaki yöneticilerimize ve Emniyet Teşkilatımıza teşekkür ediyorum.”

Trafik Polisi Ressam İsmail Utku ise bu özel sergiye konuk sanatçı olarak eserleriyle katıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu