ÇevreGündemManşet

DEREKÖY’DE TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ…

Bodrum’da “Geleceğe Tohum At” projesi kapsamında Dereköylü çocuklar, atalık tohum ektiler.

Bodrum Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Bodrum Şubesi tarafından hayata geçirilen “Geleceğe Tohum At” adlı projenin ilk ayağı Dereköy Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Burada düzenlenen etkinlikte Dereköylü çok sayıda çocuk, ata tohumları önceden hazırlanan petlerde toprakla buluşturdu. Etkinlikte çocuklara kitap hediye edildi.

Toprakla buluşturulan atalık tohumlar Manisa Karaoklar Ekolojik Yaşam Çiftliği’ne gönderilecek. Fide haline gelen tohumlar, burada yetiştirilerek çoğaltılacak.

Proje hakkında bilgiler aktaran JCI Bodrum Şubesi 2019 Dönem Başkanı Aslı Mercan, şöyle dedi:

“Projemiz ekolojik istihdam projesidir. Bu projeyi hayata geçirirken amacımız ata tohumlarını toplayıp, ardından çoğaltıp tekrar üreticiye dağıtmak ve onların yaşamasını sağlamak. Bu esnada da çocuklarda bu bilinci aşılamak için onlarla birlikte tohum dikme etkinliği yaptık. Katılım da çok güzel çünkü biz bugün sahip çıkıyoruz ama yarın onları daha değerli ve kıymetli yerlere getirecek olanlar çocuklar. Çocuklarımıza şimdiden ata tohumunun kıymetini anlatalım dedik.”

Projenin sonraki aşamalarından da bahseden Mercan, “Türkiye’nin en iyi ekolojik tarım çiftliği ödülü alan Karaoklar Çiftliği büyük destekçimiz. Ekolojik tarımla ilgili eğitimleri onlar verecek. Verdikleri eğitim sonrasında ekolojik çiftçilik yapmaya başlayan insanlardan da alım garantili olarak bir anlaşma sağlayacaklar. Projemizin mentörlüğünü onlar gerçekleştiriyor. Bundan sonraki aşamada ise Nisan ayında eğitimimiz başlayacak. Çiftçilik yapmak isteyen ya da tarıma yönelmek isteyen herkes ücretsiz olarak bu eğitimlere katılabilir. Eğitimlerden sonra da bir tohun takas şenliğimiz olacak. Şenlikle beraber hem ata tohumunu insanlarla paylaşacağız hem de insanların evlerinde yok olmak üzere olan ata tohumlarını toplayıp çoğalmalarını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Çocuklar, etkinlikte halat çekme yarışı ve çuval yarışı yaparak keyifli vakit geçirdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu