GündemKültür SanatManşetSağlık

BODRUM’DA UNUTULMAZ KONSER

Acıbadem Bodrum Hastanesi tarafından organize edilen ve Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Nevzat Atlığ’ın sanat yönetmenliğini yaptığı Klasik Türk Müziği Özel Konseri dinleyenleri adeta mest etti.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Marmara Koleji konser salonunda düzenlenen Klasik Türk Müziği özel konserinin sanat yönetmenliğini, Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Nevzat Atlığ yaptı. Konsere Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Oğuz Şahin başta olmak üzere ok sayıda sağlık çalışanı ve sanat müziği tutkunu katıldı.

Konserin solisti ise Atlığ’ın öğrencisi, Üroloji alanında başarıları ve özellikle Da Vinci robotu ile yaptığı operasyonlarla dünya çapında tanınan Prof. Dr. Ali Rıza Kural oldu.

Klasik Türk Müziğinin devleşmiş bestekar ve güftekarların eserlerinden oluşan bir seçkinin sunulduğu gece iki bölümde gerçekleşti. Gecede, unutulmaz eserlerden Bir Bahar Akşamı Rastladım Size, Dönülmez Akşamın Ufkundayız, Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme gibi özel şarkılar sunuluyor. Konserin ikinci bölümünde ise; Muzaffer İlkar’ın Şarkılar Seni Söyler, Alaaddin Yavaşça’nın Başka Söz Söylemem Aşktan Yana Ben gibi gönüllerde taht kurmuş şarkılar seslendirildi.

Yaklaşık iki saat konser izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Bu özel konser sonunda açıklama yapan solist Prof. Dr. Ali Rıza Kural şunları söyledi:

“Çok heyecanlıyım, çok mutluyum birçok şey üst üste geldi konserde. Bir defa, çok sevdiğim, saydığım hocam ve duayenim Nevzat Atlığ hocamın isteği Bodrum’da bir konser vermemdi bunu gerçekleştiriyoruz. İkincisi, Tıp Bayramı haftasına denk geliyor ve diğer bir şeyde benim bu sanata başlayalı, müziğe başlayalı, Türk musikisine daha doğrusu tam 50. Yılına denk geliyor. O yüzden çok mutluyum ve heyecanlıyım.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu