GündemManşetSiyaset

ARAS: “BODRUM’U KAMUNUN DENETİMİNE AÇIYORUM”

Bodrum’da artık hesap soran bir halk istediğini her söyleminde dile getiren CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin hazırladığı “Yerel Yönetim Şeffaflık Taahütnamesi”ni canlı yayında imzaladı.

Halikarnas Radyo’da Nuran Yüksel’in hazırlayıp sunduğu programda Bodrum için tarihi bir an yaşandı. CHP’nin İstanbul, Ankara ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarından sonra Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras da Uluslararası Şeffaflık  Derneği’nin hazırladığı taahhütnameye imza atarak, göreve geldiği taktirde “şeffaf, katılımcı, kapsayıcı bir belediyecilik” anlayışı için tüm Bodrum halkına söz verdi.

SEÇİM ÇALIŞMALARIMIN EN ANLAMLI GÜNÜ

Her söyleminde ısrarla “Bodrum’da artık hesap soran bir halk istiyorum. Çünkü ben hesap veren katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışı içinde olacağım” diyen CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras canlı yayında taahhütnamenin tüm şartlarını okudu ve imzaladı. Sözlerine, İstiklal Marşı’nın kabulünün 98’inci yıldönümü vesilesiyle Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehitlerimizi yad ederek başlayan CHP Adayı Aras, geçtiğimiz yıl elim bir kazada kaybettiğimiz Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ’ı da rahmetle yad etti.

Bugün, seçim çalışmalarının en anlamlı anlarından birini yaşadığını belirten Ahmet Aras, “Bu taahhütnameyi imzalayarak, Bodrum’u kamunun denetimine açıyorum. Seçilmem durumunda belediyenin tüm faaliyetleri, işlemleri, kamuoyu ve halkın denetimine açık olacak, şeffaf olacak.” diye konuştu. Ahmet Aras, “Yerel yönetimde bütün mesele kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığını şeffaf biçimde ortaya koyabilmektir. Derneğe bu hassas davranışları için teşekkür ediyorum ve Bodrum halkının imza attığım bu taahhütnameyi duymasını istiyorum” diyerek, taahhütname şartlarını canlı yayında tek tek okudu.

Aras, bugün aynı zamanda geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ’ın da ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatarak kendisini de özlemle ve rahmetle andığını ifade etti.

DÜRÜST SİYASET ÖZLEMİ İÇİNDE OLAN HERKES ADINA TEŞEKKÜR

Küresel düzeyde 90’dan fazla ülkede faaliyet gösteren Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin yönetim kurulu üyesi Avukat Selçuk Argun da amaçlarının kamu kurumlarının şeffaf, denetlenebilir, izlenebilir ve kontrol edilebilir faaliyet göstermesini sağlamak olduğunu belirtti.

Program yapımcısı Nuran Yüksel ise “Bugün Bodrum’da dürüst, şeffaf bir yönetim anlayışını önemseyen, siyasal iradeye ve kamuoyuna örnek olacak tarihi bir sözleşmeye tanıklık ettik. Umarım bu anlayış tüm Türkiye’ye yayılır ve tüm adaylar Sayın Ahmet Aras’ın gösterdiği duyarlılığı ve vizyonu gösterirler. Ben dürüst siyaset özlemi içinde olan tüm yurttaşlar adına kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

İŞTE O TAAHHÜTNAME

Taahhütname, şu maddeleri içeriyor:

-Belediye Başkanı olarak birinci derece akrabalarımı da içeren malvarlığı bildirimlerimin yıllık olarak ilan edilmesini sağlayacağım.

-Belediye yönetimi ve çalışanlarının işe alım ve terfi süreçlerinin liyakat ilkesi doğrultusunda, kayırmacılıktan uzak bir anlayışla yürütülmesini sağlayacağım.

-Belediye Meclisi kararlarını, toplantı tutanaklarını, komisyon raporlarını, yıllık bütçe ve performans programını, denetim ve faaliyet raporlarını Belediye internet sitesinden yayınlayacağım. Belediye Meclisi toplantılarının gündemini önceden duyuracağım, internetten canlı yayınlayarak kamunun bilgisine açacağım.

– Belediye ihalelerinin önemli bir bölümünün şeffaflık ve hesap verebilirliği sağlayan açık ihale usulüyle yapılmasını sağlayacağım. Pazarlık/doğrudan temin yöntemlerini istisnai durumlar haline getireceğim. Teknik şartnameleri ve ihale sonuçlarını (kazanan şirket, teklif miktarı ve şirket performansı) kamuoyuyla paylaşacağım.

-Belediye çalışanlarına yönelik etik kod ve davranış kuralları ile çıkar çatışması tanımlarının geliştirilmesini sağlayacağım. Etik Komisyon’un kurulmasını ve etkin bir biçimde bu ilke ve kurallara uyumun takip edilmesini sağlayacağım.

– Hesap verebilirliği sağlamak üzere, görevi ihmal, kötüye kullanma gibi vakalarla karşılaşan vatandaşların şikayetlerini iletebilecekleri bir mekanizma kuracağım.

-Kent Konseylerinin, ayrımcılık yapmadan, toplumun tüm kesimlerini içerecek şekilde oluşturulmasını ve aktif biçimde çalışmasını sağlayacağım. Belediyenin, hizmet ve faaliyetlerinde STK’larla iş birliği kurmasını sağlayacağım.

-Belediye Meclisi ve komisyon toplantılarında gündemin ilgili olduğu mahalleleri, STK’ları bilgilendirerek muhtarların, ilgili STK temsilcilerinin ve yurttaşların bu toplantılara katılmalarını sağlayacağım. İmar planlaması, imar değişiklikleri, kritik ihaleler gibi mahalleleri doğrudan etkileyecek konularda katılımcı yönetim anlayışını esas alacağım.

-Her yıl bütçe hazırlanırken vatandaşlara, mahalle meclisleri, kent konseyleri ve benzeri mekanizmaları kullanarak danışacağım, internet imkanlarını kullanarak katılımcı bütçe ilkelerini hayata geçirmeye gayret göstereceğim.

-Kentin tarihi, doğal ve kültürel mirasını, ekolojisini, varlıklarını, değerlerini değiştirme kapasitesi taşıyan projelerin kentin imar planlarında yer almadan önce gerekli etki analizlerin yapılması ve sürecin şeffaf ve katılımcı bir şekilde yürütülmesi için çalışacağım.

Seçilmem durumunda; şeffaf, dürüst, hesap verebilir, katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışı doğrultusunda faaliyet göstereceğimi taahhüt ederim.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu