GündemManşetSiyaset

ARAS: “HER MAHALLEYE FARKLI BİR KONSEPT…”

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum’u mahalle mahalle, sokak sokak geziyor. Gittiği her yerde büyük bir coşkuyla karşılanan Aras, seçim çalışmaları kapsamında Gölköy’de kurulan pazarı ziyaret ederek esnafla sohbet etti.

Aras’ın bir sonraki durağı Bodrum merkezdeki Gıda çarşısı oldu. CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ve Belediye Meclis üyesi adaylarıyla birlikte esnafların sorun ve beklentilerini dinleyen Aras, “Çarşının, mahallenin, Bodrum’un yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Bunları çözmek kolay. Asıl önemli olan huzuru, güveni, kardeşliği, dostluğu, çağdaşlığı inşa etmektir. Size söz veriyorum, önümüzdeki 5 yıl içinde Bodrum dünyanın en hoşgörülü, en çağdaş, en demokratik ve en refah yaşanan kenti olacak.” dedi.

ARAS: BEN BU SEL MESELESİNİ ÇÖZECEĞİM, SİZE SÖZ VERİYORUM

Ahmet Aras, Bodrum’da her kış yaşanan su taşkınları ve sel sorununu çözeceğini belirterek “Size söz veriyorum. Ben bu sel meselesini Bodrum’un gündeminden çıkarıp atacağım. Biz bunları hak etmiyoruz” diye konuştu. Aras, Gıda Çarşısı esnafıyla buluşmasının ardından KADEM’i ziyaret etti. Bodrum’un üreten kadınları ile bir süre sohbet eden CHP Adayı, daha sonra Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesinin ev sahipliğinde düzenlenen  7. Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları (BIOR) kortejine katıldı. 

BUNDAN SONRA BODRUM’DA HALK BÜTÜN KARARLARA KATILACAK

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras seçim çalışmalarını, Konacık mahallesindeki üç kahvehanede sürdürdü. Kahvehanelerde vatandaşların yoğun alkışları ile karşılanan Aras, Konacık mahallesinin sıkıntılarını yakından takip ettiğini belirterek meclis üyesi adayları ile bu sorunları çözecek güce ve bilgi birikimine sahip olduklarını söyledi. Aras, “Bir değişimi gerçekleştirmek için göreve gelmeye hazırlanıyoruz. Bodrum’un sıkıntıları sorunları artık Bodrum’a yakışmayan bir hale geldi. Bahane değil çözüm üreteceğiz. Sorunları halkımızın ortak kararları ve proje destekleri ile çözeceğiz. Öncelikle belediyemizi kurumsal hale getirerek halka dayalı bir sistem getireceğiz. Bu sistemde halk belediyenin tüm faaliyetlerini bilecek soracak, soruşturacak , eleştirecek ve birlikte çözüm üreteceğiz. Belediyenin her birimi, her kapısı vatandaşımız için açık olacak. Halkın bütün kararlara katılımını sağlayacağız ki kentimizi yaşanabilir bir hale getirelim” dedi.

BODRUM MAĞDURLARININ KONUŞMA ZAMANI GELDİ

Konuşmaları sık sık alkışlarla kesilen CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Büyükşehir ile sorunları el ele çözeceklerini belirterek “1 Nisan’dan hemen sonra sorunları çözmek için harekete geçeceğiz. Bodrum mağdurlarının konuşma zamanı geldi. 1 Nisanda halk iktidara gelecek . Biz de bu mağdurların alt yapı üst yapı, çöp, temizlik, bozuk yol sorunlarını çözeceğiz. Söylediklerimi yapmazsam gelin benden hesap sorun. Rantın belediyeciliği değil, halkın belediyeciliğini yapacağız.” diye konuştu.

Aras kahve toplantısının bitiminde meclis üyeleri ve ilçe başkanı Karahan ile birlikte alkışlarla İzmir Marşı’nı söyledi.

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Halikarnas FM’de Nuran Yüksel’in hazırlayıp sunduğu “BODRUMDA YEREL SEÇİME DOĞRU” programına katıldı. Seçim kampanyalarına hızlı bir şekilde başlayan Aras, Bodrum’un kadim sorunlarını nasıl çözeceğini anlatarak “Bodrum’da artık belediyeyi halk yönetecek. Halkın katılmadığı ve onaylamadığı hiçbir proje hayata geçirilmeyecek” sözünü verdi.

Ahmet Aras, Bodrum’un en büyük sorununun büyümesine yetişemeyen altyapısı olduğunu belirterek “Çevreyi tahrip etmeyen bir altyapı sistemini hayata geçireceğiz. Kaynağı nerede olursa olsun alıp getireceğiz.” dedi. Bodrum’a en kısa zamanda modern bir katı atık tesisi kazandıracağını söyleyen Aras,” Artık sokaklarda çöp yığınları görmeyeceğiz. Biz büyük düşünüyoruz. Kısa, orta ve uzun vadeli çalışma planımız hazır. Anlık, pansuman projelere girmiyoruz biz. Halkımızın parasını çarçur edemeyiz. Uzun yıllar halka hizmet edecek projeler olarak geri dönecek.” diyerek Bodrum’da büyük bir değişim sürecinin başladığını müjdeledi.

BODRUM’UN BÜTÜN SORUNLARINI İÇSELLEŞTİRDİM

Belediye Başkanı’nın ‘noter’ gibi imza mercii olmadığını söyleyen Aras şöyle devam etti:

“Bir belediye başkanı kentin imar kirliliğiyle, çöp ve altyapı sorunuyla, trafik meselesiyle ilgilenecek. Şuraya dört metre duvar yapabilir miyim sorusunun muhatabı olmayacak. Belediye başkanının görevi imza atmak değil, vizyon yaratmak. Şehrin emini belediye reisidir. Bodrum’da olan biten her şeyden sorumludur. Bakın ben Bodrum’un bütün sorunlarını içselleştirdim. Hepsi benim sorunum haline geldi. Büyük bir sorumluluk aldım üzerime. İnsanların sorunlarını, sıkıntılarını görüyorum. Artık uyuyamıyorum bile! Her birini kendi sorunlarım olarak değerlendirmeye başladım. Bu yükü Belediyenin tüm personeline dağıtacağım. Onlar da içselleştirecek bu sorunları ve bir an önce çözmek için her türlü gayreti sarfedecek. Gidip müdahale edecek. Her yerde ifade ettiğim gibi ilk icraatımız, belediyede yetki devrini yapmak olacak. Tüm birim amirleri sorumluluk ve yetki sahibi olacak. Buna paralel olarak teknolojik altyapısını kuracağız belediyenin. Bodrum’un daha fazla bozulmasına izin veremeyiz. Belediyenin varlığını Bodrum’un iliklerine kadar hissettireceğiz. Ben böyle bir belediyecilik peşindeyim.

FARKIMIZ CHP BELEDİYECİLİĞİ

“Farkımız CHP belediyeciliği” diyen Aras,  “CHP Belediyelerinin olduğu yerlerde hoşgörü, çağdaş yaşam, demokrasi hep ön plandadır. Toplumun kesinlikle ötekileştirilmediği, yüzlerin güldüğü belediyelerdir bizim belediyelerimiz. Biz bunun yanına diğer belediye hizmetlerini koyabilirsek, istek ve ihtiyaçlara zamanında cevap verebilirsek en ideal belediyecilik, derman belediyeciliği olacaktır. Biz bu yolda yürüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bodrum’un bunca yağmalanmaya, tahribata rağmen hala ayakta olduğunu söyleyen CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, “Bununla ilgili mücadeleyi çok üst düzeyde yapacağım. Çevre tahribatına karşı tüm gücümüzle savaşacağız. Ama halkın gücüyle. Halktan aldığımız güçle bu istilacıların önünde duracağız.” dedi. Aras sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bodrum’u eski günlerine geri döndürmemiz zor ama en azından olduğu haliyle koruyabiliriz. Bunu halkın gücüyle yapabiliriz. Denizlerimizi, koylarımızı, mimari yapımızı koruyabilmek için herkesin katılımına ihtiyacımız var. Çünkü halkın gücü karşısında hiçbir şey duramaz. Vatandaşlarımızdan istirham ediyorum. Lüften inşaat yaparken Bodrum’un doğasına, çevresine denizine saygılı yapılar yapsınlar. Bu tek taraflı bir şey değil. Herkesin katılımıyla yapılması gereken bir şey.”

Bundan böyle belediyede tüm kararların sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına ve halka danışılarak verileceğini belirten Aras, “Hiçbir karar kapalı kapılar ardında alınmayacak. Ben bunun sözünü veriyorum Bodrum’a. Kent Konseyi gibi oluşumlar, yerel yönetimlerin kontrol mekanizması olarak devam etmek zorunda. Onlar bizi eleştirecek, bizim yanımızda durmayacak. Biz kendi bildiğimizi yapmaktan çok genel kararlara uyma iradesine sahibiz. O yüzden ekip ruhuyla hareket edeceğiz. Tüm paydaşlar bu ekibe dahil. Herkes kararlara ortak olsun ki aynı zamanda sorumluluk da hissetsin.” diye konuştu.

BODRUM’UN HER MAHALLESİNE FARKLI PLANLAMA

BÜTÜN MAHALLELERİN ‘ÇARŞI’SINI YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ

Bodrum’da artık hiç kimsenin kafasına göre iş yapmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Ahmet Aras, belli bölgelerde yaşanan sektörel yığılmalarının önüne nasıl geçeceğini de canlı yayında anlattı. Aras, “Bir caddede dört tane restoran varsa, beşincisinin açılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Tüm mahallelerin konseptine uygun bir planlama içine gireceklerini belirten Aras, “Her mahallenin, her bölgenin kendi temasını ortaya çıkaracağız. Eğlence merkezi mi, dinlence yeri mi? Bodrum yarımadasının her tarafı farklı coğrafi ve kültürel yapıya sahip. Biz o yapıya uygun konseptler belirleyerek her bölgede farklı oluşum içine gireceğiz. Her mahallenin old town dediğimiz merkez çarşısını canlandıracağız. Yalıkavak, Gündoğan, Torba konsepti  neyse ona göre bir planlamadan söz ediyorum. Örneğin Gökova’nın ruhunu yansıtan bir Yalıçiftlik konsepti, tarımın hakim olduğu ekolojik turizmin yapılığı, tarım ve turizmin birleştiği bir Mumcular konsepti gibi… Bodrum Barlar Sokağı’nda daha fazla cafe, bar ve restoran olması gibi… Yüzü turizme dönük bir bölge olacak old town’lar. Tabii ki bunu hayata geçirmek için doğru bir alt ve üst yapı kurmanız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

BEN BÜTÜN BODRUM’UN BAŞKANI OLACAĞIM

Heyecanını hiçbir zaman kaybetmeyeceğini vurgulayan CHP Adayı Ahmet Aras, “önemli olan halkın bize güvenmesi, inanması. Belediye siyasal bir kuruluş değildir. Bir hizmet kuruluşudur. Ben bütün Bodrum’un belediye başkanı olacağım. Ne bir etnik grubun, ne yerlinin, ne yabancının, ne bir mezhep grubunun başkanı olacağım. Bütün Bodrum’un başkanı olacağım. Tarafsız ve adaletli bir şekilde bu hizmeti herkesin kapısına götüreceğim. Gittiğim her mahallede, her evde bunun sözünü veriyorum.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu