GündemKültür SanatManşet

GÜLRİZ SURURİ ANISINA…

Bodrum’da gerçekleştirilen konserde Dünyada iz bırakan filmlerin müzikleri seslendirildi.

Geçtiğimiz aylarda yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi anısına Bodrum’da “Film Müzikleri Konseri” konseri gerçekleştirildi. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’ndan emekli, Bodrum Oda Orkestrası Sanat Koordinatörü Numan Pekdemir öncülüğünde Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere ilgi yoğun oldu.

Konserle ilgili açıklama yapan Turgutreisli sanatçı Numan Pekdemir, “Bu konserde küçük bir orkestra ile birlikte geçmişten günümüze Dünyaca meşhur ve iz bırakan filmlerin müzikleri seslendiriliyor. Programda 16 parça var. Bu konser özellikle benim jenerasyonum için nostaljik bir hava yaşatıyor. Konserde bir de Naz adında küçük bir sanatçımız var. Naz önemli bir isim. 2 sene önce Sanremo’da Türkiye’yi temsil eden bir çocuğumuz. O da bize birkaç parçada eşlik edecek.” dedi.

Konser başında da bir konuşma yapan Pekdemir, Bodrum Belediye Başkan adaylarına hitaben, “Bodrum’a bir konser salonu yapılması gerekiyor ve eğer ki 40-50 sene sonraya hitap edeceksek bunun bin 500 kapasiteli olması lazım. Bunun için ayrıca bir orkestra lazım. Şu anda Bodrum Oda Orkestrası diye bir şekilde götürmeye çalışıyoruz ama bu orkestranın adı Bodrum Devlet Senfoni Orkestrası olması lazım. Seçimler de yaklaşıyor, bundan sonra top sizde.” şeklinde konuştu.

Konserde İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve solist sanatçılarından Aytül Büyüksaraç ve Altuğ Dilmaç solist olarak sahne aldı. Küçük solist Naz Tufan’ın şarkı söylediği konserde piyanoda Demet Eytemiz, kemanda Zeynep Simge Eytemiz, klarnette Atıf Peynirci, basda Suudi Kunduz ve davulda Mehmet Kızılateş yer aldı.

Konserde “Kiss me Kate”, “Breakfast at Tiffany’s”, “My Fair Lady”, “The Wizard of Oz” gibi iz bırakan filmlerin müziklerin seslendirildi. Şarkıların seslendirilirken filmlerden bazı sahneler de sinevizyon eşliğinde gösterildi. Altan Kılınç, İpek İbrahimoğlu ve Gökçe Zarplı’dan oluşan bale gurubu da müzik sırasında bale gösterisi sundu.

Konser, izleyenlerin beğenisini kazandı.

Konseri, Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen ile Belediye Başkan Adayı Dr. Tahir Ateş, MHP Bodrum İlçe Başkanı Ömer Varan, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber ile CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi izledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu