GündemManşetSiyaset

SARUHAN 3 GÜNLE Mİ KAYBETTİ?

Mustafa Saruhan’ın Yalıkavak Belediye başkanlığı yaptığı dönemde, Görevi Kötüye Kullanma suçu ile ilgili yapılan yargılama sonucunda 1 yılın üzerinde ceza aldı ve cezası kesinleşti. Verilen cezanın kesinleşme tarihinden itibaren beş yıllık denetim süresinin ise 22.02.2019 tarihinde dolduğu, Saruhan’ın ise adaylık başvurusunu yasaklı olduğu 19.02.2019 tarihinde, beş yıllık süre dolmadan yaptığı anlaşıldı. İlçe seçim kurulunun itirazı reddetmesi sonrası, Ak Parti dün İl seçim kuruluna itiraz etti. İl seçim kurulu da, Bodrum İlçe seçim kurulunun kararını kaldırarak, Mustafa Saruhan’ın adaylığını düşürdü. 

Seçim Takvimine göre İlçelerle ilgili itirazlarda son kararı İl Seçim Kurullarının vermesi nedeniyle Mustafa Saruhan’ın yerel seçimlerde aday olamayacağı kesinleşirken, CHP İl ve Bodrum İlçe Örgütünde büyük şoka neden olan karar sonrası CHP’nin 2 Mart’a kadar YSK’ya yeni bir aday ismi bildirmesi gerekiyor. 

Aday listelerinin kesinleşeceği 3 Mart’a kadar Bodrum’dan aday olarak Recai Seymen ve Ali Öztürk’ün isimlerinin öne çıktığı konuşuluyor.

Te yandan gündemdeki konularla ilgili basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise  Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan’ın adaylığının ilçe seçim kurulunca düşürülmesiyle ilgili soru üzerine, “Öyle görünüyor ki burada bir adli sorun var, bununla ilgili olarak belediye başkan adayımız ve örgütümüz itiraz etmiş durumda. Bu itirazın olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu