EğitimGündemManşetTurizm

EĞİTİM VE İŞ DÜNYASINDA ÖNEMLİ PROTOKOL

Bodrum’da imzalanan “Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı Mesleki Becerileri Geliştirme İşbirliği Protokolü” ile aralarında özel öğrencilerin de olduğu lise öğrencilerine otellerde staj yapma, mezun olduklarında da istihdam olanağı sağlanıyor.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mert Kavak ve programa dahil olan 12 oteli temsilen Turizmci İbrahim Tarım’ın imzaladığı protokolle aralarında özel öğrencilerin de olduğu Yiyecek İçecek Bölümü Mutfak Dalı’ndan 68 öğrenci ve 8 özel öğrenciye staj imkanı sağlandı. Öğrenciler, mezun olduklarında bu otellerde çalışma imkanı da bulacaklar.

AZKA Otel’de gerçekleştirilen protokol hakkında Kent Haber’e bilgiler veren okul müdürü Mert Kavak, “Protokolümüzün amacı sektörle okulumuzu bir araya getirmek. Sektörde yetişmiş olan ustalarımızı, okulumuzun içerisinde, derslerimizde kullanmak, ayrıca mezun olan öğrencilerimizin istihdam garantisinin sağlanması. Bunun dışında diğer bir önemli husus ise özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimizi bu protokole dahil ettik. Protokol kapsamında 12 ay çalışan otellerimiz, özel eğitim gören öğrencilerimizi istihdam etme garantisi verdiler. Biz de bu otellerimize yaz boyunca stajyer öğrenci ihtiyaçlarını karşılamış olacağız.” dedi.

Protokol kapsamında 68 öğrencinin staj yapacağı bilgisini de veren Kavak, “Bu 68 öğrencinin dışında 8 tane özel eğitim öğrencisi mevcut. 68 öğrenci içerisinde ise kaynaştırma öğrencisi olan 4 öğrencimiz var. 12 otelle bu sene protokol imzalıyoruz. Nasip olursa seneye bunu bir projeye dönüştürmek ve bu sayıyı arttırmak düşüncesindeyiz. Bu otellerimizin bir kısmı mezun olan çocuklara iş garantisi verdiler. Öğrencilerimizden bazılarının bu otellerde istihdam edileceğinin garantisini verdiler.” şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin ise “Ben bu protokole imza atan otel yöneticilerimize, otel temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Büyük bir fedakarlık yapıyorlar. Özellikle özel eğitime ihtiyaç duyan gençlerimizin istihdamını sağlamak büyük bir cesaret. İnanıyorum ki gençlerimizle birlikte otellerimizin de yıldızı parlayacaktır.” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu