GündemManşetSiyaset

CHP’DE ŞOK

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan’ın adaylığı İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. 

31 Mart Yerel Seçimlerine yaklaşık bir ay süre kala siyasi partiler seçim çalışmalarına sürdürürken, Bodrum siyasetinde şok bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz Cumartesi günü İlçe Seçim Kurulu’na yapılan itirazlar, İl Seçim Kurulu tarafından değerlendirildi. 

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan hakkında daha önce verilmiş mahkumiyet kararları nedeniyle aday olamayacağına dair İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunulmuş, İlçe Seçim Kuruşu Saruhan’ın aday olmasına sakınca olmadığına dair karar vermişti. 

İl Seçim Kuruluna taşınan bu kararı değerlendiren kurul, Mustafa Saruhan’ın hakkında daha önce verilmiş ve kesinleşmiş mahkumiyet kararları nedeniyle isminin YSK’ya bildirildiği tarihte adaylık başvurusu yapamayacağı gerekçesiyle başkan adaylığını düşürdüğü öğrenildi. 

CHP İl ve Bodrum İlçe Örgütünde büyük şoka neden olan karar sonrası CHP’nin YSK nezdinde karara itiraz etmesi bekleniyor. 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu