GündemManşetSiyaset

BAŞKAN ADAYI SARUHAN’IN HIZINA YETİŞİLMİYOR…

31 Mart günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için ara vermeden çalışmalarını sürüdüren Bodrum Belediye Başkan Adayı CHP’li Mustafa Saruhan gün içinde farklı bölgelerde ziyaretlerde bulundu.

SARUHAN’DAN CUMHURİYET ÇOCUKLARINA 100. YILDA SAMSUN SÖZÜ.

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan, seçim çalışmaları kapsamında, Cumhuriyet Halk Evleri Derneği Bodrum Şubesi’ni ziyaret etti. Saruhan’ı dernek binasına gelişi sırasında Şube Başkanı Mehmet Girgin ve derneğin öğretmenleri tarafından karşıladı.

Saruhan ile sohbet eden ve derneğin sistemini anlatan Girgin ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Bodrum’un, en yoğun göç alan yerlerden biri olduğuna dikkat çekerek, göç ile gelen insanları yerel yaşamla nasıl kaynaştırabileceklerini düşündüklerinde derneğin temellerini attıklarını söyledi. Bu süreçte Saruhan’ın verdiği desteklerin de önemli olduğunu belirten Girgin, “Gençlerin ve kadınların eğitimine de önem vermeye başladık. Onların buradaki toplumla kaynaşmasını sağladık. Çocuklarımız, gençlerimiz çok yetenekli, onlara destek olmak ve gelişimlerini görmek bizleri mutlu ediyor, umtlandırıyor” dedi.

Mustafa Saruhan, Halk evlerinde eğitim gören çocukları 19 Mayıs 1919’un 100. yıl dönümünde Samsun’a gönderme sözü verdi. Saruhan, “Ektiğimiz bu tohumların fidan olduğunu, ağaç olup meyve verdiğini görmemiz bizleri mutlu ediyor. Onlar için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu nedenle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı, ülkemiz adına çok önemli olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 100. yıldönümünde, Cumhuriyet Halk Evleri Derneği’nde eğitim gören çocuklarımızı Samsun’a göndererek, bu kutlamalara katılmalarını sağlamanın sözünü veriyorum” dedi. Saruhan, Bodrum için heyecanla, umutla çalışmak ve meclis üyesi arkadaşlarıyla en iyi hizmeti vermek için hazır olduklarını da dile getirdi.

Dernekte eğitim gören çocuklarla da hatıra fotoğrafı çekilen Saruhan, daha sonra dernekten ayrıldı.

SARUHAN “ KENTİMİZİN SORUNLARINI ÇÖZERSEK MUTLU OLURUZ, YÜZÜMÜZ GÜLER”

CHP Bodrum Belediye Başkan adayı ve meclis üyeleri hafta sonu çalışmalarına Ortakent-Yahşi Mahallesi’ndeki kahvaltılı sohbet toplantısı ile başladı.

Drama lı Restoran’da düzenlenen toplantıya CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan , meclis üyeleri adayları ile  Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ve yaklaşık 50  mahalle muhtarı katıldı. Ahmet Cemil Gündüz mahallerin sorunlarını belediye ile ortak görüşerek çözme görüşünde olduklarını belirterek “Sorunlarımızı sık sık belediyeye iletiyoruz, Sayın Saruhan’dan önümüzdeki dönemde seçilirse bu sorunların daha hızlı çözümü için destek isteyeceğiz” dedi.

MUHTARLARA BÜRO VE ARAÇ SÖZÜ VERDİ

Saruhan yaptığı konuşmada  “Aşamayacağımız engel çözemeyeceğimiz sorun yok. Yeter ki sorunları çok iyi tespit edelim hızla proje üretelim. Muhtarlarımız bizim için en önemli iletişim unsuru. Bu nedenle seçilirsem ilk işim belediye binasında oluşturacağımız Muhtar İrtibat Ofisi ve onlara tahsis edeceğimiz bir araç   ve sekreterler ile sorunları en iyi şekilde çözeceğiz. Ardından da bugünkü talepleri üzerine dernek binası yapmak için çalışmalara başlayacağız. Sorunları çözecek heyecanım var inancım var direncim var” dedi.

SORUNLARI ÇÖZERSEK MUTLU OLURUZ YÜZÜMÜZ GÜLER

Saruhan  “Benim ve üye adayı arkadaşlarımın amacı güzel bodrumda barış içinde kimsenin düşüncesine yaşamına müdahale etmediği bir yaşam. Yaşadığımız coğrafyada oluşan sorunlara müdahale etmek. Bazen yüzüm gülmüyor eve çünkü mahallelerimizin kentimizin sorunlarını gördükçe mutlu olmam olmamız mümkün değil. Bu sorunları aşarsak hep birlikte mutlu olacağız. Muhtarlarımız bizim gözümüz kulağımız olacak sorunları anında bize iletecek. CHP’ nin  özüne yakışan çağdaş aydınlık bir geleceği mutlu bir kenti kurmak için yola çıktık. Çok iyi organize olarak ve yerinde proje üreterek bunları aşacak çözecek güçteyiz. Bu nedenle siz sayın muhtarlarımızdan Bodrum için bizim ile el ele fikir birliği içerisinde olmanızı rica ediyorum. Çok daha güzel yaşanabilir ve huzurlu bir Bodrum yaratmak mümkün, ben ve üye adaylarımız bu bilgi ve birikim içerisinde “ dedi.

 İlçe Başkanı Halil Karahan, Mustafa Saruhan, partililer, meclis üye adayları ve muhtarlar toplantı sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

SARUHAN’DAN GENÇLERE ÇAĞRI

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Bodrum Belediyesi’ne Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkan adayı olan Mustafa Saruhan, geçtiğimiz gece Yalıçiftlik gençleri ile bir araya geldi.

Yalıçiftlik Şahin Motel’de gerçekleştirilen buluşmaya CHP ilçe başkanı Halil Karahan, CHP İlçe Gençlik Kolu Başkanı Alkım Deniz Aslanı, Bodrum Belediye Meclis Adayları ve Yalıçiftlik gençlerinden oluşan yaklaşık 160 kişilik bir gurup katıldı.

Yemekli gerçekleşen buluşmada, gençlerin sorularını cevaplayan Mustafa Saruhan, gece sonunda yaptığı konuşmada gençlere “Siyasete girmekten çekinmeyin.” Diyerek çağrıda bulundu. Saruhan konuşmasında şunları söyledi;

“Ben henüz belediye zabıtası olarak, memur olarak çalışırken, 35 yaşında Yalıkavak Belediye Başkanı oldum. Oldukça gençtim. Ama hep yönettiğim bölge yaşayanlarının huzuru, mutluluğu, refahı için çalıştım. Hep doğrunun yanında oldum. Bugüne kadar da doğru bildiğimin dışında bir yöne yönelmedim.

Bu böyle geldi böyle gidecek. Siyasete girmekten çekinmeyin. Korkmayın. Genç yaşında siyasete atılan, büyük görev ve sorumluluklar alan bir ağabeyiniz olarak, size bunu kesinlikle tavsiye ediyorum. Çünkü, gençler siyasette olursa, bugün şikayet ettiğimiz kirli siyaset, sizlerin sayesinde zamanla o kirden arınacaktır.

Gençliğe inanmış, gençliğe güvenmiş, genç yaşta siyasete atılmış biri olarak, sizlere desteğim ve güvenim tam. Hakkını arayanın sırtı yere gelmez. Asla iyilikten ödün vermeyin. İyi bir dost, iyi bir insani iyi bir komşu olun. Yaptığınız iyilikler, sizi her zaman yüceltir. “

SARUHAN “HER CANLI BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

CHP Bodrum Belediye Başkanı Adayı Mustafa Saruhan, Arama Kurtarma Derneği’ni (AKUT) Bodrum ekibini ziyaret etti. Derneğin gönüllüleri ile birlikte Başkan Adayı Saruhan’ı karşılayan AKUT Bodrum Ekibi Lideri Sadettin Uslu, gerçekleştirdikleri operasyonlar ve kullandıkları malzemeler ile ilgili bilgi verdi.

Konacık Mahallesi Gaz Deresi Mevkii’nde bulunan AKUT Bodrum Kürşat Avcı Operasyon ve Eğitim Merkezi’ni meclis üyesi adayları ile birlikte ziyaret eden CHP Bodrum Belediye Başkanı Adayı Mustafa Saruhan derneğin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. 11 yıllık geçmişi  olan ve yaklaşık 90 gönüllüsü bulunan  AKUT Bodrum Ekibi’nin lideri Sadettin Uslu, Operasyon ve Eğitim Merkezi’nde, gönüllülerin eğitimlerini gerçekleştirdiklerini ve eğitimini tamamlamayan hiçbir gönüllünün operasyona katılamadığını söyledi. Uslu, gönüllü kurtarma ekipleri arasından en aktif kurumlardan biri olduklarını belirterek, “Doğal afetler bir şekilde geliyor. Önemli olan, gerekli hazırlıkları yapmak ve kriz anında hızlı çözümler üretmektir. Bu hazırlıklar için malzemelere ihtiyacımız var ve malzemelerimiz olursa gönüllü arkadaşlarımızı eğitebiliriz. Acil eylem planları hazırlıyoruz. Biz dersimiz çalışmalıyılıyız ki, kriz anında bilinçli olarak hareket edebilelim” dedi.

HER CANLI BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ AKUT KUTSAL BİR GÖREV YAPIYOR

Belediye Başkan Adayı Saruhan, Bodrum için güzel çalışmaları olacağını belirterek, “Belediyelerin sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışması gerekir. Taşkın ve sellerle ilgili halkımız bilgilenmeli. Sizler u zor zamanlarda devreye giren insanlarsınız. Bizim için önemli olan bu ekibi güçlendirmek için elimizden geleni yapmaktır. Çünkü sizler her canlı için gerektiğinde ölümü göze alıp kurtarma çalışmaları yapıyorsunuz. Bizim içinde her canlı çok değerli çok önemli. Bir canlının  hayatının kurtarmak için bizler ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Ziyaretin ardından Saruhan, AKUT ceketlerinden giyerek, AKUT ekibiyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu