AsayişÇevreGündemManşet

MADEN SAHASINDAN KARA TOPRAĞA…

Dün meydana gelen elim maden kazasında, naaşına ilk ulaşılan 42 yaşındaki, evli ve 3 çocuğu olan işçi Şükrü Otlak’ın cenazesi Kırcağız Mahallesi’ndeki evine getirildi.

Maden kazasında hayatını kaybeden işçi Otlak’ın cenaze törenine; Muğla Valisi Esengül Civelek, CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin ve Suat Özcan, İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Acar ve AK Parti Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, MHP İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, MİTSO Başkanı Reşit Özer, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin ve aile yakınları katıldı.

Cenaze töreninde fenalık geçiren Otlak’ın eşi ve çocuklarına, sağlık görevlileri müdahale etti.
Milas İlçe Müftüsü Ali Saim Doğru tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından işçi Otlak’ın naaşı, Kırcağız Mahalle Mezarlığı’na defnedildi.

BİLİRKİŞİ HEYETİ OLUŞTURULDU…

Öte yandan kaza ile ilgili Milas Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı yürütürken, bilirkişi heyeti oluşturuldu.

İş kazasında hayatını kaybeden işçilerden; Şükrü Otlak ve Engin Tutuk’un cansız bedenleri kaya parçasının altından çıkarılırken, Servet Çapacıoğlu’nu arama çalışmaları sürüyor. 

Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iş kazası ile ilgili olarak 3 savcı görevlendirildi. 

Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen 3 savcı olay yerinde bekletilirken; soruşturma kapsamında ilk anda maden mühendisi, inşaat mühendisi ve iş güvenliği uzmanından oluşturulan bilirkişi oluşturuldu. 

Bilirkişi heyeti göçük altındaki son işçinin de çıkarılmasının ardından incelemelerini sürdürecek ve olayla ilgili rapor hazırlayarak adli makamlara sunacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu