GündemKültür SanatManşet

DR. BARIŞ DUMAN KİTAP YAZDI…

Geçmiş dönem Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı olan ve halen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Savcısı Doktor Barış Duman İstinaf Cumhuriyet Başsavcılığı’na ilişkin kitap yazdı.

2016 yılı Temmuz ayında ikincil yargılama mercii olarak faaliyete başlayan Bölge Adliye Mahkemeleri, halen 11 bölgede faaliyetini sürdürüyor.

Adil yargılanma hakkı ve çabukluk ilkesinin gereğini temin edip; ayrıca, Yargıtay’ın iş yükünü azaltma ve içtihat birleştirme mercii olmasını da sağlama hedefiyle yol alan Bölge Adliye Mahkemeleri’ne ilişkin; edinilen bilgiye göre Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından Haziran ayı başında yayınlanacak yaz kararnamesinde takviye yapılacak. Trabzon, Kayseri, Diyarbakır ve Van Bölge Adliye Adliye Mahkemelerine de hakim-savcı ataması yapılarak; 15 Bölgede İstinaf yargılaması yapılmaya başlanacak.

Bölge adliye mahkemelerinin işlerliğinin arttırılması ve uygulamada yaşanan ihtiyaçlara ilişkin; İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı ve Yargıda Birlik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Barış Duman’ın “İstinaf Cumhuriyet Başsavcılığı” konulu kitabı geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

İstinaf kanun yolu hakkında genel bilgilerle Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına ilişkin görev, yetki ve mevzuat değişikliği önerilerini içeren eser piyasaya çıktı.

Dr. Barış Duman yeni kitabı ile ilgili, “İstinaf kanun yolunda maddi ve hukuki denetim yapılması, vatandaşlarımızın hukuki güvenliği adına önemli bir teminattır. Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcıları da bu süreçte kamuyu temsil makamı olarak en doğru ve hukuki kararlara imza atılmasında özveriyle çalışmaktadırlar.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu