GündemKültür SanatManşet

BODRUM ‘DA YÖRÜK GECESİ…

Bodrum Yörük Obası Derneği (BODYOD) tarafından 2. Yörük Yareni ve Zeybek Gecesi düzenlendi. Gecede Türküler çalınıp halkoyunları oynandı.

Delfi Otel’de gerçekleştirilen geceye Türk Boyları Konfederasyonu Başkanı Durhasan Koca, Muğla ve çevre illerdeki Yörük obaları dernekleri ile üyelerinin yanı sıra İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber ile Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, bazı belediye meclis üyeleri, CHP ve İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlik alanının girişine kurulan kıl çadırın içerisinde ve çevresinde, Yörük kültüründe yer alan bazı eşyalar sergilendi. Yörük kültürü derneklerinin temsilcileri de etkinliğe Yörük kıyafeti ile katıldı.

Gecede sergilenen halkoyunları gösterileri ve Türküler büyük beğeni topladı. Katılımcılar, Ege Yöresi halkoyunları ve yöresel sanatçıların performanslarını gösterilerini uzun süre alkışladı.

Etkinlikte bir konuşma yapan BODYOD Başkanı Perihan Tikiç, “Geçen yıl ilkini yaptığımız Yörük Yareni ve Zeybek Gecesi’nin bu yıl da ikincisini yapıyoruz. Çok mutluyuz. Bodrum Yörük Obası olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Öğrencilerimiz arasında Türkiye’de dereceye girenler var. Yemeğimizi, oyunlarımızı, kültürümüzü bu gece buraya taşıdık. İyi ki geldiniz. Ayrıca Bodrum ve Muğla dışından buraya gelerek bizi yalnız bırakmayan Yörük Obaları başkanları ve üyelerine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Türk Boyları Konfederasyonu Başkanı Durhasan Koca ise “Bugün çok mutluyuz. Çünkü biz Türk Boyları Konfederasyonu bünyesindeki Yörük Türkmen dernekleri olarak kini, nefreti, ayrıştırmayı, ötekileştirmeyi reddediyoruz. Biz sevgiyi, barışı, hoşgörüyü, kardeşliği, ilke ediniyoruz. Yunus Emre’nin dediği gibi yaradılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Bu bizim Yörüklerin, Türkmenlerin düsturudur. Kıymetli Bodrumlular, Yörükler, Türkmenler diyor ki ‘Bizim tek bir liderimiz var; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. O da Kızıloğuz Kocacık Yörüğü Türkmeni. O insan bize güzel bir ülke, Cumhuriyet bırakmış. Ne olur Bodrumlular, Cumhuriyetinize, o güzel insanın ilkelerine sahip çıkın.” ifadelerini kullandı.

Gecede ayrıca çekilişler yapılıp çeşitli hediyeler verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu