EkonomiGündemManşetTurizm

BAŞKAN ASLAN UYARIYOR…

TÜRSAB Bodrum Yöre Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan’dan önemli uyarı.

Yaklaşan yerel seçimlerden dolayı Bodrum altyapısında gerekli çalışmaların ihmal edilmemesi gerektiği hatırlatan Aslan, “gelen turiste seçim vardı hazırlamadık diyemeyiz” dedi.

Kendisinden özel açıklama aldığımız TÜRSAB Bodrum Yöre Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan şunları söyledi:

“31 Mart tarihinde yerel seçim var. 31 Mart tarihine kadar değişik siyasi partilerden veya bağımsız adaylar yarışıyor ama bizim turizmciler olarak baktığımız konu şu; yani Bodrum Yarımadasına en azından Nisan ayında bütün yurt dışından uçaklar gelmeye başlıyor dolayısıyla turistler gelmeye başlıyor. Şehrin bu döneme hazırlıklı olması gerekiyor. Yani seçim arifesinde biliyorsunuz işler biraz daha karışık gidiyor Türkiye’de. Özellikle Bodrum’da da buna dikkat edilmesi gerektiğine inanıyorum ben. Yani yerel yönetim o tarihteki kim olursa yada kim seçilirse seçilsin biz turiste 31 Martta seçim vardı o yüzden hazırlanamadık diyemeyiz. O yüzden yerel yönetiminde buna dikkat edeceğine inanıyorum ama herkesin de buna hazırlıklı olması gerekiyor. Yani biz seçim rehavetine turizmciler olarak kapılmamız gerekiyor.”

Öte yandan, 2019 sezonundan özellikle yüzde 25’lik bir artış beklendiğini ifade eden Aslan, nemli olan kişi sayısının değil turistin bırakacağı gelir olduğunu ifade ederek şunları söyledi:        

“Bodrum Yarımadasına yurt dışı pazarlardan, yabancı yolcu sayısında yüzde 20-25 arası artış bekliyoruz ama bizim dikkat ettiğimiz şöyle bir şey var, artık sadece gelen yolcu sayıya değil bunun harcamasına da dikkat etmemiz gerekiyor Sayın Bakanımızda özellikle söylüyor bunu. Hazırlıkları yaparken veya yatırım yaparken bunlar öncelikli alınmalı ve ona göre hazırlık yapılmalı. Bence gelen sayıdan ziyade fiyatlarımızı, özellikle konaklama sektöründeki fiyatlarımızı bir yerlere getirip artık az sayıda rakamları parasal anlamdaki rakamları tutturmamız gerekiyor.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu