GündemManşet

TÜRK-ALMAN DOSTLUĞU RESEPSİYONLA PERÇİNLENDİ…


Almanya Federal Cumhuriyeti  İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig  ve Almanya Federal Cumhuriyeti  Bodrum Fahri Konsolosu Gülay Kaman Kaplan tarafından Bodrum  Marina Vista Otel’de yeni yıl resepsiyonu düzenlendi…

Bodrum’da yaşayan Almanlar ve Türk eşleri ile yüz kişiye yakın davetli resepsiyonda yerini aldı. Gülay Kaman Kaplan ve Neşe Göker gelen misfirleri kapıda karşılayarak büyük bir misfirperverlik örneği sergilediler. 

Resepsiyonunun açılış konuşmasını yapan Lassig, „Bu yıl yeni yıl vesilesiyle verdiğimiz davette hepinizi içtenlikle selamlıyorum,yüksek katılımınızdan dolayı da çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum.  Geçtiğimiz yılın Türkiye-Almanya ilişkilerine baktığımda olumlu bir değerlendirme sonucuna varabiliyorum: Daha bir yıl önce iki ülkenin siyasi anlaşmazlıkları, hissedilebilir bir gerginliğe sürükleniyordu.  Bu arada siyasi ilişkilerimiz etkin şekilde düzeldi. Alman Dışişleri Bakanımız Eylül ayında Ankara ve İstanbul’da müzakerelerde bulundu.  Alman Ekonomi Bakanı ise Ekim ayında büyük bir delegasyonla Ankara’da idi. Türkiye Cumhuriyeti  Başkanı da Eylül ayı sonunda Almanya Federal Cumhuriyeti’ne resmi ziyaret için davet edildi.  Ekonomi alanında da Almanya ile Ege Bölgesi arasındaki ilişkiler olumlu gelişti” dedi.  
 

LASSİG; “DOSTLUĞUMUZU KORUMAK VE DAHA DA BÜYÜTMEK ZORUNDAYIZ”

Özellikle sizler, Bodrum bölgesinde Alman turist sayısının eski seviyesine ulaşmak üzere olduğunu ve daha da  artacağını fark etmişsinizdir diyerek konuşmasına devam eden Lassig; “ Almanya, Türkiye’nin en büyük ekonomi partneri ve Türkiye’de ise Ege Bölgesi en büyük ekonomi partneri.  Geçen yıl da aynı yerde belirttiğim gibi: Alman halkı yakın tarihi itibarıyla hiçbir halk ile Türkiye halkıyla olduğu kadar yakın değildir.  Bizler bu dostluğu korumak ve daha da büyütmek zorundayız. Burada bu akşam bulunan her bir kişi,  Türk-Alman ilişkilerine özel ilgi duyan – bizler. Sizler Türk-Alman ilişkilerinin korunması ve daha da  gelişmesine katkı sağlıyorsunuz. Bunun için hepinize içtenlikle teşekkür ederim. Bu akşam özellikle içtenlikle teşekkür etmek istediğim kişi ise bizim Bodrum ve Muğla ili Fahri  Konsolosumuz Sayın Kaman Kaplan. Bu onurlu görevi yıllardır Almanya Federal Cumhuriyeti için  yürütüyor. Sevgili Bayan Kaman Kaplan, Dışişleri Bakanlığımız, İzmir Başkonsolosluğumuz ve görev  alanınızda bulunan tüm Almanlar veya Almanya ile bağları bulunan kişiler çalışmalarınızı çok takdir ediyor! Hepinize güzel sohbetli bir akşam diliyorum. Ayrıca sizlere ve ailelerinize mutlu, başarılı ve en önemlisi  sağlıklı bir 2019 yılı diliyorum!” dedi.

Almanya Federal Cumhuriyeti Muğla Fahri Konsolosu; Avukat Gülay Kaman Kaplan yaptığı konuşmada; “Saygıdeğer Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolos Bay Lassig’e Bodrum’da bu yıl da  Yeni Yıl Kokteyl daveti düzenlediği için teşekkür ederim. İzmir Başkonsolosu Sayın Dr.Lassig’e katılıyorum. Alman ve Türk Halklarının dostluğunun  her iki devlet için büyük önem taşımaktadır. İki halk arasında var olan bu bağ, gerek kültürel  gerekse ekonomik alanda etki etmektedir. Bu birlik ve beraberliği desteklemek ve bu birliğin devamı  her birimizin ortak gayesidir“ dedi
 
KAPLAN: İYİ Kİ VARSINIZ!
Bodrum’a karşı Almanların ilgisi salt yatırımcı olarak değil, turistik yer olarak da ilgi çekmekte olduğunu ifade eden Kaplan; Bodrum’u ikamet edenelr kent olarak da Bodrum’u seçmekteler.  Almanya Fahri Konsolosu olarak,  her iki tarafın bu işbirliği ve yatırımlarının desteklenmesi için,  elimden geleni yapmaya hazır  olduğumu belirtmek istiyorum.  Ofis binamızda, Almanca Kütüphanesi faaliyetlerini sürdürmektedir ve okurlara her daim  kapılarımızın açık olduğunu hatırlatmak isterim.  Kütüphanenin işlemesinde değerli katkılarını  sunan ve siz okurları görmekten de mutluluk duyan sevgili Heide Jakobi Ergüder Hanıma  da tekrar huzurlarınızda teşekkür ederim. İyi ki varsınız! Kütüphanemizin ve  Kültürlerarası Buluşma Merkezi’nin çeşitli etkinlikler için tarafınıza tahsis edebileceğimi de  yine hatırlatmak isterim.  Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Sayın  Dr.Lassig’in iyi dileklerine katılarak,  bu akşamın hepimiz için keyifli geçmesini ve 2019 yılının sizler ve aileleriniz için sağlık,  başarı ve mutluluk getirmesini temenni ederim” dedi. 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu