GündemManşetSiyaset

İYİ PARTİ ÇALIŞMALARA GECE GÜNDÜZ DEVAM EDİYOR…

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun seçim ziyaretleri kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Gündüzleri çarşı ve mahallelerde ziyaretler yapan Başkan Mehmet Tosun, gün battıktan sonra ise vatandaşlar tarafından düzenlenen mahalle toplantılarına katılıyor.

Pazar gününe İlçe Yönetim Kurulu ile birlikte Bitez sahilinde kahvaltı ile başlayan İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Bitez sahil esnafı, Bitez bitpazarı esnafı, Bodrum Tavla Gençlik Spor Kulübü, Konacık Çırkan Pazar esnafı ve son olarak da Yaka Köy Mahallesi’nde düzenlenen kahve toplantısına katılarak, vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Düzenlenen ziyaretlere İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Aday adayları ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Genç, yaşlı herkesin yoğun ilgisiyle karşılaşan İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Bitez Mahallesi’nde Pazar günleri kurulan ikinci el pazarını ziyaret ederek, esnaf ve alışverişe gelen vatandaşlarla sohbet etti.

Ziyaret esnasında bir vatandaş Başkan Adayı Mehmet Tosun’a; “Sizinle ilk defa karşılaştım. Ailece ve sülalece oyumuz sizindir. CHP üyesiyim ama size inanıyorum ve güveniyorum” diyerek destek sözü verdi.

Emekli bir astsubay olduğunu belirten başka bir vatandaş ise “CHP üyesiyim ve aynı zamanda da Umurça Mahallesi’nde CHP delegesiyim. Ama bu seçim oyum Başkan Tosun’a” diyerek, Mehmet Tosun’a çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan adayı Mehmet Tosun’un ve ekibinin bir sonraki durağı Bodrum Tavla Gençlik ve Spor Kulübü Derneği oldu. Burada tavla severler ile bir araya gelen Mehmet Tosun, Bodrum Yarımadası’nın ciddi sorunlarının olduğunu belirterek; “Asla kimseyi eleştirmiyoruz. Yapılanlardan dolayı bugüne kadar görev almış arkadaşlarımızın tamamına teşekkür ediyoruz. Biz bundan sonrasıyla ilgileniyoruz ve bundan sonra ne yapmak istediğimizi vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Vatandaşların Yüzde 70’i Belediyeye Güvenmiyor

Yapılan kamuoyu araştırmalarında Bodrum halkının belediyeye olan güvenlerinin ciddi bir şekilde azaldığının ve halkın yüzde 70’inin Bodrum Belediyesi’ni başarısız bulduğunun tespit edildiğinin altını çizen Başkan Adayı Tosun; “Göreve geldiğimiz takdirde ilk işimiz belediyeyi kurumsallaştırmak olacak. Yapılan kamuoyu araştırmalarında maalesef ve maalesef mevcut belediyemize vatandaşlarımızın güvensizliği yüzde 70’in üzerinde. Böyle bir problem var. Öncelikle bunu aşmamız gerek. Personelimizle, yöneticilerimizle, yeni bir yönetim anlayışıyla Bodrum halkını Bodrum Belediyesi ile buluşturmamız lazım” diyerek, projeleri hakkında bilgiler verdi.

Konacık Çırkan Mahallesi’nde kurulan pazarı da ziyaret eden Mehmet Tosun, burada gözleme kesti ve vatandaşlara ikram etti. Pazar esnafının ve alışverişe gelen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Tosun, 31 Mart seçimlerinde kendisine destek istedi.

Gün boyu ziyaretlerine devam eden Mehmet Tosun ve beraberindekiler gece ise Yaka Mahallesi’nde düzenlenen kahve toplantısına katıldı. Mahalle sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği kahve toplantısında konuşma yapan Ortakent-Yahşi Belediyesi’nin son Belediye Başkanı ve İYİ Parti Bodrum Belediye Meclis Üyesi Adayı Mehmet Onur Şahbaz; “Biz 2009 yılında sadece memleketimize hizmet etme aşkıyla çıktığımız bu yolda 5 yıllık görevimizi tamamladık. Yaka Mahallemize Ortakent-Yahşi Belediye Başkanlığı görevimiz süresince elimizden geldiği kadarıyla, gücümüzün yettiği kadarıyla en iyi hizmeti ve yardımı yapmaya çalıştık ve beraberce bir dönemi tamamladık. Yıllar geçse de karşı karşıya geldiğimiz zaman birbirimize sarılıp, kucaklaşıyoruz. Güzel olan ve doğru olan budur. Biz gerçekten hizmet aşkıyla bu yola çıktık. Şimdi ise hizmet aşkıyla bu yola çıkan, gerçekten halk adamı, gerçekten halk insanı olan bir belediye başkanı adayımız var. Şahsım da Mehmet Tosun Başkanımla beraber bu memlekete, Bodrumumuzun tamamına hizmet edebilmek için bu ekibin içerisine dâhil olduk ve bundan gurur duyuyorum. Şimdi sizden 31 Mart günü sadece bir yetki istiyoruz, Yaka Mahallemizin, Ortakent-Yahşi Mahallemizin ve tüm Bodrum Yarımadamızın bekleyen sorunlarını çözelim diye.”

Mehmet Tosun; “Artık Muhatabınız Biziz!”

Toplantının organizasyonunda emeği geçen başta Yaka Mahalle Muhtarı Halil Kıy olmak üzere herkese çok teşekkür ederek, konuşmasına başlayan İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun şunları söyledi: “Yaka Köy Mahallemiz Bodrum’un tam orta noktasında. Şahbaz Başkanımızın da ifade ettiği gibi kapanan Ortakent-Yahşi Belediyemizin mücavir alanındayken, bugün ise mahalle konumunda. Buradaki sorunları çok iyi biliyoruz. Altyapı ile ilgili eksikliklerimiz var, yollarımız ile ilgili sorunlarımız var, spor alanlarınız yok, oyun alanlarınız eksik. Daha önceden biliyorsunuz Yaka Köy sadece imar yönünden Ortakent-Yahşi Belediyesi’ne bağlıydı. 2014 yılında mahalleye dönüştü ve 5 yıl sona erdi. Artık muhatabınız biziz. 31 Mart 2019 tarihinde Bodrum’un geleceğini, Yaka Mahallemizin geleceğini etkileyecek en önemli seçimlerden birini yaşayacağız. 5 yılı geride bıraktık, sorunlarımız maalesef ve maalesef masada aynen duruyor. Hatta artarak duruyor. Bunun için göreve talibiz, yetkiyi bize verdiğiniz zaman nasıl 10 yıl içerisinde Konacık Beldesinde birbirinden güzel hizmetleri yaptıysak ve bugün Konacık Bodrum’un en güzel yerlerinden birisi olduysa, Yaka Mahallemizde de bize yetki verdiğiniz takdirde bugüne kadar biriken bütün sorunları çözerek, geride bırakacağız ve değişimi göreceksiniz.”

Yaka Mahallesi ve yarımadadaki diğer bölgelerin hizmet konusunda iki belediye arasında sıkışıp kaldığını ifade eden Başkan Mehmet Tosun; “Sizler iki belediye arasında sıkışmış bir durumdasınız. Birçok hizmet Büyükşehir Belediyesine geçtiği için ve büyükşehre mazeret üretildiği için vatandaşlarımız ve muhtarlarımız bu hizmet konusunda iki belediye arasında kalmış bir durumda. Biz göreve gelirsek, büyükşehir ile sizin aranızda da köprü olacağız. Kendi görev alanımızdaki sorunları biz çözeceğiz, ancak büyükşehir görev alanındaki sorunlar ile de iletişim içinde olacağız. Büyükşehir belediye başkanı ve yönetimi hangi partiden olursa olsun, kim seçilirse seçilsin kesinlikle diyalog halinde olacağız, sorunları ötelemeyeceğiz, gidip birlikte Bodrum’a hizmeti getirmek için her türlü çabayı ve gayreti göstereceğiz” diyerek, 31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde kendisine yetki verilmesini istedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu