ÇevreGündemManşet

BELEDİYEDEN BARINAK AÇIKLAMASI…

Kötü şartların olduğu iddiasıyla hayvanseverler tarafından gündeme gelen Güllük hayvan barınağı konusunda Milas Belediyesinden açıklama yapıldı.

Açıklamada ; “Ege bölgesinde ve İlçemizde 25 Ocak 2019 tarihinden itibaren etkili olan ve bölgemizde de etkisini yoğun şekilde hissettiren yağış sonucunda 2 genç vatandaşımız hayatını kaybetmiş, bir çok mahallemizde  ahırlar su altında kalmış,küçük baş hayvanlar telef olmuş,evler ve damlar su altında kalmıştır.Yaşanan doğal afet sonucunda maalesef ki Güllük hayvan barınağı da etkilenmiştir” İfadelerine yer verildi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, aşırı yağışlar sonrası yaşanan bu afetle ilgili kısa bir açıklama yaptı. Özellikle hayvan barınağı ile ilgili fiziki şartların uygun olmadığına vurgu yapan Başkan Tokat; “ Güllük hayvan barınağı Güllük Dalyanı yanında olması nedeniyle aşırı yağışlarda bu tür su baskınları yaşanabiliyor. Hayvan sever vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu barınağın fiziki şartlarının uygun olmadığını barınaktaki hayvanların Milas barınağına yada Muğla Büyükşehir Belediyemizin barınağına taşınmasının daha uygun olacağını dile getirdik ancak bu önerimiz Güllük mahallemizde bulunan hayvan severler tarafından kabul görmedi.

 Yaşanan afetin barınaktaki etkilerinin en aza indiği, suların çekilmeye başladığı andan itibaren ivedi olarak barınakta fiziki şartları düzeltme yoluna gidilecektir. Milas Belediyesi olarak her türlü hizmeti vermeye çalışsak da barınağın fiziki şartlarının uygun olmayışı, bu hizmetlerin önündeki en büyük engeldir. Barınağın uygun bir yere taşınması çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

 Milas Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, Güllük hayvan barınağının 1999 yılında yapıldığı ve o tarihten itibaren hizmet vermekte olduğunun belirtildiği açıklama şu şekilde;

“1999 yılında hizmete giren Güllük hayvan barınağının yapıldığı yer Güllük Dalyanı’na yakın olması nedeniyle üç tarafı kanallar ile çevrili olup, yaşanan afet sonucunda barınak su taşkınına maruz kalmıştır. Durum önceden ön görülerek hayvan sever vatandaşlarımızla beraber alınan önlemlerle barınağın içine de su dolacağı tahmin edilerek, köpeklerin barınak içinde kapalı kalıp boğulmaması için barınağın kapıları yağış başladığı andan itibaren açık tutulmuş ve köpeklerin güvenli yerlere tahliyesi hayvan severlerle birlikte, barınakta görevli ve Milas Belediyesi personeli tarafından hiçbir can kaybı olmadan tamamlanmıştır. Yavrulu anne ve küçük yavrular, gözleri görmeyen köpekler, yürüme engeli olan, bakıma muhtaç olan köpekler de Güllük’teki hayvan severlerle birlikte koordineli bir şekilde Milas Belediyesi personel ve araçları ile güvenle bakılacakları ailelerin yanına teslim edilmiştir. Yaşanan afetin barınaktaki etkilerinin en aza indiği, suların çekilmeye başladığı andan itibaren ivedi olarak barınakta fiziki şartları düzeltme yoluna gidilecektir”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu