ÇevreGündemManşetSiyaset

MİLLETVEKİLİ DEMİR FELAKET BÖLGESİNDE İNCELEME YAPTI

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Bodrum’un Mumcular Mahallesi’nde yaşanan sel felaketi sırasında iki gencin hayatını kaybettiği noktada incelemelerde bulundu.

Devlet Su İşleri Muğla Şube Müdürü Mehmet İskender, Demir’e olayın neden yaşandığıyla ilgili bilgi verdi. DSİ raporlarına göre köprü ve menfezin olası yoğun yağışlarda yeterli olmayacağı, bu nedenle önlem alınması gerektiğiyle ilgili daha önce hali hazırda sorumlu kuruma bilgi verildiği, ancak önlem alınmadığı anlaşıldı.

Demir, buradaki incelemesinin ardından 23 yaşındaki Sosyal Bilgiler Öğretmeni Billur Atik’in, Hasanlar Mahallesi’ndeki aile evine giderek cenaze törenine katıldı. Burada aileye başsağlığı dileklerini ileten Demir, olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Yaşamlarının baharında, birbirlerini çok seven iki genç kardeşimizi çok acı bir olayda kaybetmek beni derinden etkiledi. Son derece üzgünüm. Hayatlarını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet, kederli aileleri, yakınları, öğrencilerine metanet diliyorum.” dedi.

Bu yıl bölgenin uzun yıllardır görülmemiş yoğunlukta yağış aldığına değinen Demir, “Bazı bölgelerimizde tarım arazileri ve evler yoğun yağışlardan etkilendi. Devletimizin tüm birimleri uzun süredir teyakkuzda. Zarar gören hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” diye konuştu. 

Bölgede bir süredir etkili olan sağanak nedeniyle öğretmen Billur Atik ve ile nişanlısı 27 yaşındaki elektrik teknisyeni Çağlar Bencik, içinde bulundukları araçtan indikten sonra sel sularına kapılmıştı. Atik’in cansız bedeni köprünün korkuluklarında, Bencik’in de 8 saatlik arama sonunca 2,5 kilometre mesafede bulunmuştu.

Demir ayrıca, Milas – Bodrum karayolu kenarındaki Kemikler Mahallesi’nde bazı ev ve tarım arazilerinde yaşanan su baskını sonrası Devlet Su İşleri Müdürlüğü ekiplerinden inceleme yapılmasını istemiş, bölgede yaşanan sorunların kalıcı olarak çözümü için girişim başlatmıştı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu