ÇevreGündemManşet

YAĞIŞLARDAN MİLAS’TA NASİBİNİ ALDI…

Milas’a bağlı Kemikler Mahallesi’nde şiddetli yağış sebebiyle su baskını meydana geldi.

Dün geceden bu beri aralıksız olarak etkisini sürdüren sağanak sebebiyle, Kemikler Mahallesi’nden geçen Kocadere’de su taşkını oluştu. Dereden taşan su, bölgedeki tarım arazilerinde ve toplam 6 hanede su baskınına neden oldu. Su baskını nedeniyle evlerde maddi hasar meydana geldi.

Su baskının ardından bölgeye gelen AKUT ekipleri, bir evin avlusunda mahsur kalan tavukları ve bir köpeği kurtardı. Bu sırada jandarma ekipleri de su baskını alanında hazır bulundu.

Su baskının ardından Kemikler’e gelen Milas Kaymakamı Eren Arslan, Kemikler Muhtarı Kazım Bayındır, Milas Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan ve MUSKİ yetkililerinden su baskınıyla ilgili bilgi aldı. 

Bölgede etkili olan sağanak yağışa dikkat çeken Kaymakam Arslan, “Yağmur sebebiyle dere yataklarında debi artışı yaşandı. Kemikler’de de bu bağlamda su baskını yaşandı. Çok şükür can kaybımız yok ancak bazı evlerde maddi hasar oluştu. Bu sorunun bir daha yaşanmaması için DSİ, Belediye, MUSKİ yetkilileri ile bu durumu değerlendirdik ve kalıcı bir çözüm sunacak olan proje için gerekli çalışmaları başlatacağız.” dedi. 

Daha öncede benzer şekilde su baskınlarının yaşandığını kaydeden Kemikler Mahallesi Muhtarı Kazım Bayındır, vatandaşları mağdur eden su baskınlarının sebeplerinin tespit edilerek sorunun çözülmesi için gerekli kurumlara müracaatta bulunduklarını belirtti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu