AsayişGündemManşet

FETÖCÜNÜN KARDEŞİ TUTUKLANDI…

Yunanistan’ın İstanköy adasına kaçan FETÖ/PDY terör örgütü üyesin çantasından çıkanlar Yunan yetkilileri şok etti. Bodrum’dan giden çanta içerisinde başka ülkelere ait pasaport mühürleri, kaşeleri, sahte pasaportlar, leptop, tablet ve cep telefonları çıktı.

Geçtiğimiz hafta Yunan polisleri tarafından İstanköy adasında gözaltına alınan Türk feribot kaptanı ve çalışanı serbest bırakıldı. Bodrum’a dönen feribot kaptanı ve gemi çalışanı bu kez de Türk polisi tarafından gözaltına alındı. İstanköy seferi yapan feribot Kaptanının FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olan Kara Kuvvetlerinden ihraç edilen H.Y. isimli şahsa içerisinde başka ülkelere ait mühür, kaşe, pasaport, leptop, tablet ve cep telefonu olan çanta götürdüğü ortaya çıktı. Kaptanın ilk ifadesinde çantanın içerisine bakmadığını, bir arkadaşı tarafından verildiğini söylediği öğrenildi.

Bodrum – İstanköy adası seferi yapan feribot kaptanı ve çalışanı geçtiğimiz Cuma günü Yunanistan’da yakalanarak gözaltına alınmıştı. Başka ülkelere ait sahte mühür, kaşeler ve pasaportlarla yakalanan şahıslar Yunan mahkemesine çıkarılmış ve serbet bırakılmışlardı. Türkiye’ye geri dönen şahıslar Bodrum’a gelir gelmez Bodrum KOM amirliği ekiplerince  gözaltına alındı. Feribot kaptanının savcılıkta verdiği ilk ifadesinde, çantayı İstanköy (Kos) adasında bulunan kardeşine götürmesi için yakın arkadaşı K.Y.’nin verdiğini söylediği öğrenildi. 

 21 Aralık Cuma günü yaşanan olayda Bodrum’dan feribot ile İstanköy adası seferi yapan Gemi kaptanı S.G. ve gemi çalışanı A.A. yunan polisi tarafından gözaltına alınmıştı. Yunan polisleri tarafından gözaltına alınan Gemi kaptanı ve personelinin çantasından çok sayıda başka ülkelere ait mühür, kaşe ve sahte pasaportlar bulunduğu ortaya çıktı.  Soruşturmayı genişleten Yunan ekiplerinin valiz içerisinde 2 adet leptop, 1 adet tablet, 1 adet Hard disk ve 1 adet cep telefonu ele geçirdiği öğrenildi. Yakalanan ürünleri incelemeye alan Yunan yetkililer yaptıkları araştırma sonucunda ele geçirilen malzemelerin FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olan Kara Kuvvetlerinden ihraç H.Y.’ye ait olduğunu tespit etti.  Yakalanan ürünlere el koyan Yunan ekipleri Gemi kaptanı, gemi personeli ve FETÖ üyesi H.Y’yi gözaltına aldı. Yunanistan’da mahkemeye çıkarılan gemi kaptanı ve çalışanı serbest bırakıldı. FETÖ üyesi H.Y.’nin ise akıbeti ile ilgili bilgi alınamadı.

Yunanistan’da serbest bırakılan Kaptan ve gemi çalışanı Bodrum KOM ekipleri tarafından Bodrum Gümrüğünden giriş yapar yapmaz gözaltına alındı. Sorguya alınan Kaptan S.G. ve gemi çalışanı A.A. çantayı K.Y. isimli şahıstan aldıklarını 20 yıllık arkadaşı olduğu için güvenip içerisine bakmadığını söyledi. Bunun üzerine çantayı veren K.Y’yi de gözaltına alan ekipler yaptıkları araştırmada K.Y isimli şahsın Ankara’da aranması olan Kara Kuvvetleri Komutanlığında FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmaktan ihraç edilen H.Y.’nin abisi olduğunu tespit etti. 

3 şüpheli silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan adliyeye sevk edildi. Kaptan S.G ve gemi çalışanı A.A. savcılık tarafından serbest bırakılırken malzemelerin FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olan Kara Kuvvetlerinden ihraç H.Y’nin kardeşi K.Y ise tutuklandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu