ÇevreGündemManşet

AÇ VE ÜŞÜMÜŞ HALDE BULUNDU

Bodrum’da yol kenarında bulunan 2 metrelik iguanakoruma altına alındı.

Bodrum-Yalıkavak karayolu Torba Mahallesi yakınlarında bir vatandaş tarafından yol kenarında fark edilen yetişkin iguana yetkililer tarafından alınarak koruma altına alındı.

Bir evden kaçtığı yada bakılamadığı için bırakıldığı düşünülen 2 metre uzunluğundaki iguana haber verilmesi üzerine bölgeye gelen Torba Geçici Hayvan Barınağında tedavi altına alındı.

Vücudunda herhangi bir yarası olmadığı tespit edilen sıcak iklim hayvanının vücut ısısı dengelendikten sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğüne teslim edilecek.

Barınakta görevli Veteriner Hekim Buse Esra Erkuşöz yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Yetişkin bir iguana, dişimi erkek mi onun ayrımını açıkçası bilmiyorum. Torba’da bulunmuş vatandaşlar tarafından, birimimize haber verilmiş. Buraya getirildi, şimdi vücut sıcaklığını dengelememiz lazım çünkü bunlar sıcak iklim hayvanları. Normalde optimum koşullarda 26 derecede yaşamaları lazım. Şimdi ona daha uygun bir alan sağlayacağız. Ondan sonra aslında muhtemelen bir evde bakılıyordu ya oradan kaçtı yada baş edemedikleri için atıldı hani öyle bir durumu var hayvancağızın. Ondan sonrasında da Doğa Koruma ve Milli Parklara haber verilir onlar ilgilenir artık ilerleyen dönemlerde.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu