AsayişGündemManşet

KAÇAKLARIN ARASINDAN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİ ÇIKTI

Bodrum açıklarında gece saatlerinde yakalanan yelkenli tekneden 44 kaçakların içinden FETÖ ve PKK terör örgütü üyesi 2 kişi çıktı.

Yasa dışı yollarla Yunan Adalarına kaçmaya çalışan kaçak göçmenlerin arasına karışan terör örgütü üyeleri Sahil Güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde yakalandı. ,

Yalıkavak bölgesinde yasadıı faaliyetlere karışmasından şüphelenilen ve bir süredir takip altına da tutulan “Damara” isimli yelkenli teknenin açıldığını fark eden Sahil Güvenlik ekipleri tekneyi Büyük Kiremit Adası yakınlarında durdurdu.

Yapılan kontrollerde, Filistin, Suriye, Yemen, Mısır ve Irak uyruklu 44 kaçak göçmen teknenin kabininden çıkarıldı. Kaçakların arasında 2’de Türk vatandaşı belirlendi. Yapılan sorgularından, birinin FETÖ/PDY üyesi olmaktan KHK’dan ihraç bir eski asker diğerinin ise PKK terör örgütü üyeliğinden aranan bir kişi olduğu tespit edildi.

Türk Tekne Kaptanı ile birlikte 2 terör örgütü üyesinin gözaltına alındığı olayda, yabancı uyruklu kaçak göçmenler işlemleri sonrası İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edilecek.    

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu