ÇevreGündemManşet

ÖLÜ CARETTA KIYIYA VURDU

Turgutreis’te caretta caretta cinsi yetişkin bir deniz kaplumbağası kıyıya vurdu. Yaralı olduğu iddia edilen kaplumbağanın ölüm nedeni araştırılıyor.

Turgutreis Mahallesi’nde yaşamını sürdüren Ebru Sultan isimli vatandaş, Turgutreis Sahilinde bir deniz kaplumbağası gördü. Kaplumbağayı yakından inceleyen vatandaş, hayvanın ölmüş olduğunu fark etti.

Haber verilmesi üzerine bölgeye Bodrum Belediyesi ekipleri geldi. Ekiplerce bölgeden alınan kaplumbağanın ölüm nedeni ile ilgili inceleme yapılacağı bildirildi.

Kaplumbağayı bulan Ebru Sultan, yaptığı açıklamada “Birkaç gün önce kıyıya vurmuş galiba. Sırt kısmında da yara vardı. Balıkçılar ağlarına zarar verdiği için bu hayvanları öldürüyor diye söylüyorlar ama ne kadar doğru bilemiyorum. Ben Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER)’ne de konu ile ilgili bilgi verdim. Onlar da kaplumbağayla ilgileneceklerini söylediler.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu