ÇevreGündemManşet

BAFA GÖLÜ YENİDEN DOĞUYOR…

Milas’taki Bafa Gölü’nde geçtiğimiz yaz aylarında yaşanan çevre kirliliği, son günlerde etkili olan yağışlar ve DSİ’nin çalışmasıyla ortadan kalktı.

Milas’ta geçtiğimiz yaz aylarında kirlilikle gündeme gelen Bafa Gölü, son günlerde etkili olan yağışlar ve Devlet Su İşleri’nin Büyük Menderes nehrinden göle sağladığı temiz su sayesinde yeniden hayat buldu. Kirliliğin yaşandığı dönemde göl kıyısında görülen alglerin ve köpürmelerin ortadan kalktığı gözlenirken, çok sayıda su kuşu da yeniden göle akın etti.

Flamingo, tepeli pelikan, ördek, kuğu, turna gibi pek çok kuş türüne üreme ve kışlama ortamı sağlayan Bafa Gölü, bölgeye gelen doğaseverlere ve turistlere de kartpostallık manzaralar sunuyor.

Bafa Gölü’ne kıyısı olan Milas’a bağlı Kapıkırı ve Gölyaka mahallerinde yaşayan balıkçılar da göldeki kirliliğin temizlenmesiyle yeniden balık avına çıkmaya başladı.

Muğla ve Aydın sınırları içerisinde yer alan Bafa Gölü’nün Ege Bölgesi’nin en büyük doğal gölü olma özelliği taşıdığını ifade eden Milas Kaymakamı Eren Arslan, Bafa Gölü’nün tarihi, doğal ve turistik değerleriyle son derece önemli bir yer olduğunu söyledi.

Bafa Gölü’nün doğal bir kaynak olduğunu ifade eden Kaymakam Arslan, “Gölümüz hem içinde barındırdığı balık türleri, hem yüzlerce kuş türüne göç yolları üzerinde ev sahipliği yapmasıyla hem de 50 km çapındaki çevresinde tesislerin turizm potansiyeli ile bölgemiz için bir doğal kaynak. Bu Bafa Gölü zaman zaman tabi ki etrafından kaynaklı kirliliklerle, zaman zaman maalesef istemesek de buradaki balık ölümleriyle kötü haber oluyordu ama son yıllarda Devlet Su İşlerimizin yapmış olduğu çalışmalar yine bölgeye Menderes nehrinden temiz, tatlı su verilmesiyle birlikte yine doğal olarak da son haftalarda bölgemizin güzel yağmur almasıyla birlikte göldeki kirlilik yok denecek seviyede, bugün tertemiz pırıl pırıl bir halde. Tabi ki bu güzelliğin hem doğal hayat için hem turizm potansiyeli için hem de bu güzellikten istifade etmek isteyen ve buradan ekonomik olarak da geçimini sağlayan yöre halkı için gölümüzün böyle temiz olmadı bize mutluluk veriyor.” diye konuştu.

Bafa Gölü kıyısındaki Kapıkırı Mahallesi’nde bulunan pansiyonlar organik sofralar sunuyor. Göl zengin balık çeşitleriyle de ünlü. Göl kıyısındaki lokantalarda, leziz balıkların tadına bakıp, eşsiz manzaraya karşı gün doğumunda ve batımında seyir keyfi yapılabiliyor.

Bafa Gölü kıyıları; kuş gözlemi, trekking ve tırmanış, kültür gezileri için de özel destinasyonlar sunuyor.

 

Haber: Volkan Yıldız

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu