GündemManşet

OKYANUSTAKİ MACERASINI PAYLAŞTI…

1998-2004 yılları arasında eşi Derek Leigh ile birlikte Akdeniz, Karayipler ve ABD’nin doğu kıyısındaki nehir ve kanalları dolaşıp, iki kez Atlantik Okyanusu’nu geçen 57 yaşındaki Hülya Leigh, yaşadığı macerayı Bodrumlularla paylaştı, “Okyanusta Bir Türk Kızı” adlı kitabını imzaladı.

Ankara Üniversitesi, DTCF Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Hülya Leigh, havacılık sektöründe geçirdiği uzun yılların ardından 1996’da eşi Derek Leigh ile evlendi. Kısa bir süre sonra evlerini satıp, Derek’in kendi yaptığı yelkenli tekne “Blue Belle”de yaşamaya başladı.

İkili, 1998-2004 yılları arasında Akdeniz, Karayipler ve ABD’nin doğu kıyısındaki nehir ve kanalları dolaşıp, iki kez Atlantik Okyanusu’nu geçtiler. Bu seyirleri esnasında en fazla 25 gün hiç kara görmeden denizde yaşayan Hülya Leigh’nin bu eşsiz deneyimi 2005 yılında NavigaYayıncılık tarafından “Okyanusta Bir Türk Kızı” adıyla kitap olarak yayınlandı. 2017’de ikinci baskısı yapıldı. Hülya Leigh,
2006’da eşi Derek’i kaybetti.

Bir süredir Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde yaşayan Hülya Leigh, 1998-2004 yılları arasındaki seyrini, Herodot 3. Yaş Akademisi’nin destekleriyle Oasis Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Bodrumlularla paylaştı.

İngilizce ve Türkçe olmak üzere 2 bölüm halinde yapılan etkinliğe ilgi yoğun oldu. Leigh, Atlantik Okyanusu’nu geçmenin eşinin hayali olduğunu, onun da etkisiyle kendi hayali olduğunu söyledi. Hülya Leigh, şöyle konuştu:

“Ben denizci değildim. Denizle hiçbir ilgim yoktu. Teknede yaşayan insanların hayatlarına dair bilgim yoktu. Ben havacıydım. Ta ki eşim Derek ile tanışana kadar. Onunla tanıştıktan sonra hayatım tamamen değişti. Seyrimiz 1998 yılında başladı. Antalya’dan yola çıktık. İlk kez Yunanistan’da kışladık. İlk tekne deneyimlerimi o zaman öğrendim. 2000 yılında İspanya’ya kadar gittik. İspanya’da marinada kışladığımızda diğer denizcilerle karşılaştık ve onlar bizi Atlantik geçişine ikna ettiler. Ardından Kanarya Adaları varıp Kristof Kolomb’un rotasından Cape Verde Adaları’ndan Barbados’a geçtik. Amerika kıtasının doğu kıyısında nehirler ve kanallar var. Oraları görmek istedik. Onun için de Karayipler’i gezip Florida’dan ABD kıyılarına girdik. Ben bu turda sadece deniz ve maviyle karşılaşacağımızı umuyordum. Amerika Kıtasının doğu kıyısındaki nehirler, kanallar ve yeşillikler inanılmaz güzellikteydi.”

Hülya Leigh seyirdeki maceralarını gün gün kaleme aldığı “Okyanusta Bir Türk Kızı” adlı kitabını da katılımcılar için imzaladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu