GündemManşetSpor

16 YAŞINDA DÜNYA REKORUNU KIRDI…

Bodrum’da yaşayan 16 yaşındaki Ata Ulufer, Ukrayna’da düzenlenen “Dünya Power Lifting ve Bench Press Şampiyonası”nda kendi kategorisinde şampiyon oldu. Ulufer, aynı kategorideki Dünya rekorunu da kırdı.

“Dünya Power Lifting ve Bench Press Şampiyonası”, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapıldı. Şampiyonaya Türkiye’den toplamda 20 sporcu katıldı. Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Ata Ulufer de 16-17 yaş, 67.5 kiloda yarıştı. Bench presste 85, deadliftte ise 190 kilo kaldıran Bodrumlu genç, Sırp, Rus, Ukraynalı ve Azeri rakiplerini geride bırakarak yarıştığı kategoride Dünya şampiyonu oldu. Ulufer, kendi kategorisinde de yeni Dünya rekorunun sahibi oldu.

Çalışmalarını LVZZ Fitness’ta sürdüren Ata Ulufer, burada Kent Haber’e yaptığı açıklamada “Bu şampiyona bir ağırlık kaldırma Dünya kupasıydı. Ukrayna’nın Kiev kentinde yapıldı. Dünya rekoru en son 2014 yılında Arjantinli Hernan Frette tarafından kırıldı. Ben de o rekorun üzerine kendi yaş kategorim ve kilomda toplamda 55 kilo koyarak rekorun yeni sahibi oldum.” dedi.

Gelecekte kendisini geliştirerek Dünyada herkesin tanıdığı bir sporcu olmak istediğini söyleyen Ulufer, “Ayrıca Türkiye’de bu sporu daha çok tanıtabilmek istiyorum. Bu spor Bodrum’da çok bilinen bir spor değil. Bodrum’da tek başımayım diyebilirim. Türkiye genelinden Ukrayna’ya 20 kişi gittik. Benim kategorimde Sırp, Rus, Ukraynalı ve Azeri olmak üzere 5 yarışmacı vardı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu