GündemManşetTurizm

TÜRKİYE 7 TURİZM BÖLGESİNE AYRILACAK

Türkiye Turizm Geliştirme Fonu kapsamında Türkiye 7 turizm bölgesine bölünerek Bodrum’un Dalaman bölgesi içerisinde yer alacak olmasına ilçede farklı yaklaşımlar oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy TBMM’deki Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada Türkiye Turizm Geliştirme Fonuyla ilgili çalışmayı yılbaşına kadar Meclise göndereceklerini söylemişti. Ersoy, tanıtma ve yatırım ofisi olarak iki bölümden oluşacak fonun 11 kişilik yönetim kurulundan oluştuğunu dile getirmişti.

Buna göre iki yıllık bütçesi 300 milyon dolar olacak Fon’un yönetiminde hangi birlikten kaç üye yer alacağı da belli oldu. Buna göre Turizm Geliştirme Fonu için Turizm Bakanı, bakan yardımcısı, tanıtma genel müdürü olmak üzere 3’ü kamudan, TÜROB, TÜROFED ve TTYD’den toplam 5, TURYİD, TÜRSAB ve THY’den de birer temsilci olmak üzere 11 kişilik yönetim kurulu oluşturulacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, TBMM’deki bütçe görüşmelerinde Turizm Geliştirme Fonu’nu turizmcilerle ve turizm STK’larıyla son birkaç haftadır hararetli bir şekilde görüştüklerini ifade ederek “Son şeklini onlarla birlikte oluşturup bu çalışmayı sizlere getirmeyi düşünüyoruz. Bu çalışma kapsamında turizmi ilk etapta Türkiye’de yedi bölgeyle başlamak istiyoruz yedi bölgeye bölüyoruz. Bunlar nelerdir, diyorsanız, İstanbul, Dalaman, Antalya, Nevşehir, Trabzon, Van ve Diyarbakır.” diye konuştu.

Çalışma kapsamında Bodrum’un Dalaman bölgesi içerisinde yer alacak olmasına ise farklı yaklaşımlar oldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu