GündemManşetSiyaset

BAŞKAN KOCADON SEÇİM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR…

“Sevdamız Muğla!” sloganıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nden Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için çalışmalarını sürdüren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla il genelinde yaptığı ziyaretlerine Yatağan ilçesinde devam etti.

İlçedeki ilk ziyaretini yaptığı CHP Yatağan İlçe Başkanlığı’nda Mehmet Kocadon, “Seçilmiş olan her oda başkanımızdan belediye başkanımızdan meclis üyemize kadar herkesin itibarını geri vereceğiz. Ve Muğla, göreceksiniz ki müthiş bir şahlanma yakalayacak” dedi.

CHP’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını ilk olarak 2016 yılında açıklayan CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, adaylık çalışmaları kapsamında ziyaretlerine ilk Milas’tan başladı, ardından Fethiye, Datça, Marmaris, Menteşe ve Kavaklıdere’ye geçti. 21 Kasım Çarşamba günü ise Yatağan’ı programına alan Başkan Kocadon, Yatağanlı vatandaşlardan, partililerden, sivil toplum kuruluşu başkan ve üyelerinden yoğun ilgi gördü.

Yatağan’da ilk olarak CHP Yatağan İlçe Başkanlığını ziyaret eden Başkan Kocadon, CHP Yatağan İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz ve partililerle bir araya geldi. Burada tüm partilileri selamlayarak başladığı konuşmasında, “Biliyorsunuz, 1999 yılından beridir belediye başkanlığı yapıyorum. Uzun bir süreç. Neredeyse 20 yılı tamamlıyoruz bu süreçte. Tabi buraya kadar basamakları tek tek çıkarak geldik. Belde belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, yarımada belediye başkanlığı ve tabi ki büyükşehir yasası olduktan sonra da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine talip oldum. Bu benim için yeni değil çünkü ben bu göreve, 2016 yılında talip oldum. Niye talip oldum diye soracak olursanız; çünkü güçler ayrılığının olması gerektiğine inanan bir arkadaşınızım” dedi.

“Muğla’da değişim rüzgarı CHP’den göreve aday olmuş Mehmet Kocadon’da esiyor!”

Gittiği ilçelerde bazı seçilmişlerin kendisine “İtibarımızı geri ver başkanım!” dediğini ve bunun çok acı olduğunu, seçilmiş olan her oda başkanından belediye başkanından meclis üyesine kadar herkesin itibarını geri vereceğini de ifade eden Kocadon, “Bakın arkadaşlar, büyükşehir yasası ayrıdır, uygulaması ayrıdır. Önemli olan bu ilçeleri yaşatmaktır. Bodrum dediğiniz yer, on tane belediye kapatmıştır. Bodrum Belediyesi olarak on tane belediyenin borcunu üstlendik ve on tane belediyenin personelini üstlendik. Bu süreçte bir kişiyi dahi işten çıkarmadım bir kişiyi dahi torba yasası ile torbalara koymadım.   Önemli olan arkadaşlar, büyüklüktür, yok etmek değildir yaşatmaktır ve yaşatmak için de her türlü mücadeleyi yapmaya gayret göstermemiz lazım. Açık ve net söylüyorum; damdan düşenin halini damdan düşen anlar! Ben bu damdan düştüm ama bundan sonra hiçbir seçilmişi o damdan düşürmeyeceğim. Muğla’yı seçilmişler ile yöneteceğim arkadaşlar, bürokratlarla değil! Gittiğim ilçelerde bazı seçilmişlerin bana ifadesi şudur; “İtibarımızı geri ver başkanım!” diyor. Bakın bu çok acıdır. Kendisi hem seçilmiş hem de itibarını geri istiyor. Biz seçilmiş olan her oda başkanımızdan belediye başkanımızdan meclis üyemize kadar herkesin itibarını geri vereceğiz. Ve Muğla göreceksiniz ki, müthiş bir şahlanma yakalayacak. Çünkü önemli olan, kaldırım yapmak değil, esnafımdan aldığım yatırımcıdan aldığım ekonomik güçle bu yöre halkına rekabetçi olmak da değildir. Önemli olan, bu bölgeye ne kadar ekonomik güç kattığındır, bu bölgeyi ne kadar iyi tanıttığındır, Türkiye’de ve Anadolu’da ismini ne kadar duyurduğundur. Eğer akşam evine giden işçin ekmek götüremiyorsa, sabah çocuğuna okula giderken harçlık veremiyorsa sen iyi bir yönetici değilsindir. Onun için arkadaşlar, biz bütün bunları gördük ve yılların tecrübesiyle artık diyoruz ki; Muğla’da bir değişim lazım! Bu değişimin de rüzgarı, Cumhuriyet Halk Partisi’nden bu göreve aday olmuş Mehmet Kocadon’da esiyor” diye konuştu.

Başkan Kocadon, CHP Yatağan İlçe Başkanlığının ardından Yatağan Muhtarlar Derneği Başkanı Nizamettin Arıkan ve muhtarları ziyaret etti ve halkın yaşadığı sorunlarla ilgili bilgiler aldı. Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık’ı da makamında ziyaret ederek çalışmalarından bahsetti. Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu ile de bir araya gelen Mehmet Kocadon, ilçe esnafının sorunları ve beklentileri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Kocadon daha sonra Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Vekili Ali Suat Tekin’i, ilçede işyeri bulunan Muğla Eczacı Odası Başkanı Serkan Tekin’i, Yatağan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kuru’yu, Yatağan Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Nizamettin Köklü’yü ve son olarak S.S. 20 No’lu Yatağan Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ender Çelik’i ziyaret ederek sektörün yaşandığı sorunlar ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu