GündemHayatManşet

BODRUM’DA MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI

Bodrum’da Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi. Programda Dr. Alican Tatlı, “Peygamberimiz ve Gençlik” isimli sunum yaptı.

Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Sabahattin Zaim Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Alican Tatlı’nın konuşmacı olduğu programa MHP Bodrum İlçe Başkanı Ömer Varan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program öncesinde açıklama yapan Dr. Alican Tatlı, programda yapacağı konuşmada alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber S.A.V.’in rahmet yönünü ele alacağını belirterek şöyle dedi:

“Kuran-ı Kerim’de ‘Biz seni bütün alemlere rahmet olarak gönderdik.’ buyruluyor. Bütün alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin insanlara bir rahmet oluşu, bütün canlı cansız varlıklara bir rahmet oluşu söz konusu. Burada onun özellikle şahsiyet ve karakterini ortaya koyarak onun cömertliği, affediciliği, merhameti, fakirlere, yetimlere, gariplere, kimsesizlere karşı muamelesi, hatta inanmayanlara karşı bir insan olarak muamelesini anlatacağız. Onun hayatından değişik örneklerle rahmet peygamberi oluşunu ortaya koymaya gayret edeceğiz. Malumunuz ‘Beni rabbim terbiye etti, terbiyemi ne güzel eyledi.’ buyuruyor. Onu terbiye eden Cenab-ı Hak olduğu için onun ahlak-ı hamidesi bütün insanlık için bir örnektir. Örnek bir şahsiyet, bir karakter olarak gönderildiği ifade ediliyor. Dolayısıyla onun doğruluğu, dürüstlüğü, haksının yanında değil de haklının yanında yer alması, zulme karşı oluşu, bütün bunlar değişik örneklerle anlatmaya gayret edeceğiz.” diye konuştu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Yasin Ramazan Ekiz Kuran-ı Kerim okudu, ardından Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Özden bir konuşma yaptı. Okul öğrencilerinden Baha Ayvaz’ın “İstemem” adlı şiiri okuması ile devam eden etkinlikte Işığa Doğru adlı tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu.

Program, Dr. Alican Tatlı, “Peygamberimiz ve Gençlik” isimli sunumu ile sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu