GündemHayatManşetSiyaset

ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNDE O SAHİLE GİTTİLER…

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Burak Gödekmerdan ve Yönetim Kurulu üyeleri 20 Kasım “Çocuk Hakları Günü” nedeniyle, Aylan bebeğin hayatının son bulduğu Akyarlar sahilinde toplanıp, bir açıklama yaptı.

Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edildiğini ifade eden Gödekmerdan, “Bu sözleşme, 191 ülkenin taraf olduğu ve en fazla ülkenin onayladığı insan hakları belgesidir. Türkiye’de bu sözleşmeyi, 27 Ocak 1995’te Resmi Gazete’ de yayımladıktan sonra yürürlüğe sokmuştur.” Dedi.

Ülkemizin de taraf olduğu çocuk haklarını güvence altına alan bu sözleşmeyle ilgili bazı konulara vurgu yapmak yerinde olacaktır diyen Gödekmerdan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Çocuklarımız üzerinde giderek artmakta olan gerek fiziksel gerekse de psikolojik şiddetin artmasıyla, çocuklarımızın giderek asgari insan haklarına muhtaç haline gelmesi hepimizi kaygılandırmaktadır. Şiddet ve insan haklarına aykırılığın görüldüğü ülkelerde, çocuklara karşı istismarın arttığı da gözlenmektedir. Dünya üzerinde 250 milyon çocuk olduğu bunların arasında milyonlarcasının işçi olarak çalıştırılmasından dolayı eğitimlerine devam edemediği istatistiklere yansımaktadır. Dünya’da hal böyleyken ülkemizde de yaklaşık bir milyon işçi çocuk, çocuk gelin ve Suriyeli mağdur çocuklar mevcuttur. Çocuklar cinsel istismar ve suçlarda kullanılma tehditleri altındadır. Cansız bedeni ilçemiz kıyılarında buluna ve umut tacirleri tarafından yaşama hakkı elinden alınan, bugün anma törenini icra ettiğimiz Aylan bebek gibi daha birçok çocuk tehdit altındadır. Bu tehditleri tek başlarına engel olamadıklarından hem çocuklarımızın hem de yetişkinlerin sözleşme ile güvence altına alınan çocuk haklarını bilmeleri gerekmektedir. 18 Yaşına kadar olan herkesin çocuk olarak kabul edilmesi, yapılacak bütün girişimlerde önce çocuk haklarının gözetilmesi ve her türlü çabanın gösterilmesi, çocukları ilgilendiren konularda onlarında görüşlerinin alınması, engelli çocukların özel olarak korunması, çocukların savaşlardan korunması, insanlık dışı yöntemlerle cezalandırılmamaları gibi konu başlıkları, çocuk hakları konularının en önemli başlıklarıdır. Tüm Dünya çocukları bizim çocuklarımızdır. Bu sebeple onların sorunlarını çözmek, maruz bırakıldıkları insanlık dışı her türlü eyleme karşı durmak, çocuklarımızın özellikle aile içerisinde birey olmakla ilgili bilinçli olma konularını geliştirerek tüm önlemleri alınarak, eğitim ve sosyal güvenlik hakları da güvence altına alınmalıdır.

AK Parti Bodrum Gençlik Kolları olarak ülkemizdeki ve Dünya’daki tüm çocukların, “Çocuk Hakları Sözleşmesi” ile güvence altına alınan haklarına eksiksiz olarak kavuşması için yılmadan çalışacağımıza, çocukların haklarını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu