GündemManşetSiyaset

GAZETECİLER SORDU TANER USLU CEVAPLADI…

CHP’den Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı olan Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum’da görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Toplantıda daha çok basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Taner Uslu, eğer Bodrum Belediye Başkanı olursa çok tartışılan ve Muğla’ya uymadığı ifade edilen Büyükşehir Yasası’na rağmen Bodrum’u nasıl yöneteceği ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Belediyeciliği rahat bir şekilde yapabilmeniz için öncelikle mali disiplini sağlamanız lazım. Kendi kendine yeten bir bütçeniz olması lazım. Biz kentimizi sadece bürokratlarla değil, STK’larla, odalarla, kadınla, gençlerle, sağcısıyla, solcusuyla, bürokrasiyle, siyasileriyle, hep birlikte ortak akılla yönetirsek hiçbir sorunumuz olmaz. Bu dönemde bizim en büyük sıkıntımız Büyükşehir Yasasından kaynaklanan kurumsal sıkıntılardı. Biz yeniden bir kurumsal yapıya büründük. Burada 11 tane belediye kapatıldı, tek belediye oldu. Düzenli olarak ilk geçen de Bodrum Belediyesidir. Belediyemiz çok da kötü değil ama bizim beklentilerimiz çok fazlaydı. Bodrum dışında hizmet alamayan yerler, büyükşehirden sonra hizmet almaya başladı ama Bodrum’un hizmetleri azaldı. Turgutreis Belediyesi zamanında Fen İşleri’nde çalışan 44 arkadaşımız vardı. Şimdi 11 arkadaşımla idare ediyorum. Bodrum’da kaynak yaratmak da kolay, yeter ki biz değerimizi bilelim. Büyükşehirle de çözersiniz.”

Bodrum altyapısında büyük sıkıntıların olduğunun hatırlatılıp “Bunları çözmek için projeleriniz var mı?” sorusunun sorulduğu Taner Uslu, “Benim altyapıyı çözebilecek bir yapım yok. Büyükşehirle beraber yürütmemiz lazım. Buradaki ana yatırımcı büyükşehir belediyesi. Biz sadece bizlerle beraber hareket etmelerini istiyoruz. Bodrum’un sorununu burada yaşayanlar bilir. Bizim en büyük sıkıntımız birbirimizle bağlantı kuramamak. Biz altyapı sorunlarını biliyoruz. Bu sıkıntıların çoğu burayı tanımayan arkadaşlar görevde olduğu için oluyor. Biz bunu burayı tanıyan, yereldeki arkadaşlarla çözersek hiçbir sıkıntımız kalmaz” ifadelerini kullandı.

2014 seçimlerinden bu yana İmardan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Uslu, ilçedeki yapılaşma hakkında sorulan bir soruya ise “Önce sağlıklı bir planlama yaparak kent kimliğini koruyacak yapılaşmaya gidilmesi lazım. Bizim kent kimliğini korumamız lazım. Çünkü Bodrum’un kendine göre bir yapısı ve dokusu var. Bunu koruyarak yapılaşmaya mevzuat ölçüsünde devam edilecek ama kontrol altına alınması gerektiğine inanıyorum” diye yanıt verdi.

Bodrum merkezinin araç trafiğine kapatılıp ulaşımın tramvayla sağlanması konusunun hatırlatıldığı Taner Uslu, “Bu konu bizim hep hayallerimizde var ama tek başımıza yapabileceğimiz bir şey değil. Büyükşehir belediyemizle çözülebilir. Biz öneriyi götüreceğiz. Hep birlikte bastıracağız. Orada mücadelemizi vereceğiz. Fayton da olabilir, tramvay da olabilir. Hem otantik bir hava olur. O zaman şehrin biraz havası da değişir” dedi.

8 belediye başkan aday adayının olduğu Bodrum için aday belirleme yönteminin nasıl olsı gerektiği yönündeki soruya ise Taner Uslu şu cevabı verdi:

“Buradaki aday adayı arkadaşlarımın hiç biri benim rakibim değil. Aynı hedefe yöneldiğimiz yol arkadaşlarım. Dava arkadaşlarım. Benim rakibim diğer siyasi partinin adayı. Aday belirlemede yöntem ne kadar erken açıklanırsa, o kadar çok faydası olurdu. Süre uzadıkça aday arkadaşlarımız arasında stres yükselir. Zaman daraldıkça veya uzadıkça herkes birbirine farklı gözle bakmaya başlıyor. Bir ay önce aday olmuşsunuz ama hala ortada bir şey yok, işte o zaman birbirinizi rakip görmeye başlıyorsunuz. Yönteme gelince de elbette ki gönül sandık istiyor. Atama olarak gelen arkadaş olursa da ben partiliyim. Ben partiye üye olurken illa ki şu makama geleceğim, şu göreve geleceğim diye üye olmadım. Diğer arkadaşlar hakkında yorum yapmam hoş olmaz, herkesin bir yol yürüme tarzı var. Bizimkisi de bu. Aday adaylığı sürecimde de hiç genel merkeze gitmedim. Çağırırlarsa o zaman gideriz.”

Uslu, “Genel Merkezden Mehmet Kocadon’a ‘Bütün adaylar çekilsin gel bir dönem daha Bodrum’da bu işe devam et’ denirse tavrınız ne olur?” şeklindeki soruya cevaben ifadeleri kullandı:

“Ben ekip adamıyım. Bir yerde beraber yol yürüdüğünüz kişi hala o görevdeyse, benim tarzım değildir o. O yüzden de dikkat ederseniz önce Mehmet Başkanım büyükşehire başvurusunu yaptı. Ben ondan sonra dosyamı verdim. Bu saatten yorum yapmamın hoş olmayacağını düşünüyorum. Niye düşünüyorum? Sandık varsa sandıktan çıkan sonuca tamam diyeceğiz. Atama varsa da ne gelirse ona tamam diyeceğiz. Ama Mehmet Başkanımın bütün çalışmaları Büyükşehir’e. Farklı bir şey gelişir mi bilemem. Onu kendisiyle konuşuruz. Kendisinin olduğu ortamda ona sorarız. Benim onun adına konuşmam hoş olmaz.”

“Meclis üyeliğine tamam diyecek olsaydım, meclis üyeliğine başvuru yapardım” diyen Uslu, “Ben belediye başkanı adaylığı için başvuru yaptım. Benim fikrim o. Ben her yerde 2 dönem görev yaptım. Meclis üyeliğini 2 dönem yaptım. Yeter.” şeklinde konuştu.

Uslu, yine bir basın mensubunun sorduğu “Belediyeye ait gayrimenkuller nasıl kiralanacak?” sorusuna “Biz sözleşmeleri her yıl yeniliyoruz. Sözleşmeye uymayanları da tahliye ediyoruz” şeklinde yanıt verdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu